Sebastian Grams

Ο επικεφαλής της Audi Sport μιλάει για τις πρώτες μέρες στη νέα του θέση, τα μοντέλα RS και τις προκλήσεις στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Sebastian Grams

Ο επικεφαλής της Audi Sport μιλάει για τις πρώτες μέρες στη νέα του θέση, τα μοντέλα RS και τις προκλήσεις στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Παρά τις δυσκολίες διεθνώς, το 2020 ήταν μία καταπληκτική χρονιά για την Audi Sport, η οποία παρέδωσε πάνω από 29,300 οχήματα στους πελάτες της – αριθμός ρεκόρ για το σπορ τμήμα της γερμανικής μάρκας. Έχοντας περισσότερα από δεκαπέντε R και RS μοντέλα αυτή τη στιγμή, διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που είχε ποτέ στην ιστορία της.

Επιπροσθέτως, κατάφερε να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, μέσω του RS e-tron GT. Ο νέος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Sebastian Grams, εξηγεί τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση και τι σημαίνει αυτό μέσα από την οπτική των πωλήσεων.

Aπό την 1η Μαρτίου είστε μέλος της διοίκησης της Audi Sport GmbH.
Παραδοσιακά, οι πολιτικοί καλούνται να δώσουν μία πρώτη εκτίμηση μετά από εκατό ημέρες στην εξουσία. Πώς ήταν αυτή η χρονική περίοδος για εσένα;

Γεννήθηκα στο Heilbronn της Γερμανίας και η καριέρα μου στην Audi ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, στον τομέα της ανάπτυξης των συστημάτων κίνησης. Μπορώ να σας υποσχεθώ πως σε αυτήν την περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο παιδί που να μην ονειρεύεται να εργαστεί στην Audi Sport. Όπως όλοι στην ομάδα μας, είμαι λάτρης των επιδόσεων και τρομερά παθιασμένος με την τεχνολογία. Η αποστολή μας είναι να διευρύνουμε τα όρια του δυνατού – αυτή ακριβώς είναι η Audi Sport. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και στο μέλλον.

Μιλώντας για όρια, τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ώστε να βρεθούν νέα;

Πρώτα από όλα, η αλλαγή αρχίζει από το μυαλό. Ο στόχος μας στον τομέα υψηλής απόδοσης, είναι να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον των προσωπικών μετακινήσεων και να το μετατρέψουμε σε μία ακόμη πιο έντονη συναισθηματικά εμπειρία. Αυτό που θα χρειαστεί είναι θάρρος – το θάρρος να κοιτάξουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετικές οπτικές γωνίες και να το κάνουμε ώστε να εξερευνήσουμε νέες προσεγγίσεις, οι οποίες στο μέλλον θα συνεχίσουν να κρατάνε ευχαριστημένους τους πελάτες μας. Προσφάτως, λανσάραμε το RS e-tron GT – το πρώτο μας αμιγώς-ηλεκτρικό RS το οποίο είναι συνάμα και το πρώτο μας αμιγώς-ηλεκτρικό μοντέλο υψηλής απόδοσης – παρουσιάζοντας έτσι μια εντελώς νέα, πολύ συναισθηματική πλευρά της οικογένειας RS.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα όσον αφορά τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Audi Sport GmbH;

Μια σαφής και συστηματική στρατηγική εξηλεκτρισμού αποτελεί το θεμέλιο της μελλοντικής βιωσιμότητας της εταιρείας μας. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία ηλεκτροκίνησης των μοντέλων Audi Sport, με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα RS 6 Avant, RS 7 Sportback και RS Q8 συνδυάζουν ισχυρούς κινητήρες 4 λίτρων V8 biturbo TFSI, με ήπια υβριδικά συστήματα των 48 volt και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Οι μελλοντικές γενιές μοντέλων θα πάνε την σειρά RS ένα βήμα παραπέρα, με υβριδικά plug-in υψηλής απόδοσης και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η ηλεκτροκίνηση ανοίγει εντελώς νέες προοπτικές  στη δυναμική της οδήγησης – σκεφτείτε, για παράδειγμα, την πλήρως μεταβλητή κατανομή ισχύος της ηλεκτρικής τετρακίνησης quattro, με σύστημα torque vectoring. Αιχμή του δόρατος της προσπάθειάς μας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης υψηλών επιδόσεων, θα είναι τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μας, όπως το RS e-tron GT.

Ας ολοκληρώσουμε επιστρέφοντας στην κουλτούρα της αλλαγής, την οποία αναφέραμε στην αρχή της συζήτησης. Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της μεταμόρφωσης αυτής;

Μία μεταμόρφωση τέτοιου μεγέθους, δεν είναι έργο ενός μόνο ανθρώπου. Δουλεύουμε πολύ παθιασμένα πάνω σε αυτό, ως ομάδα. Η αλλαγή αποτελεί πάντα μία μεγάλη ευκαιρία. Σε αυτήν τη διαδικασία, παρακινούμαστε ώστε να αναπτύξουμε νέες λύσεις ταχύτερα από άλλους και να τις εφαρμόσουμε με θάρρος. Εδώ, στην Audi Sport, η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε το μέλλον της κινητικότητας στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων – ένα βιώσιμο, προοδευτικό και ψηφιακό μέλλον. Γνωρίζουμε πως οι πελάτες μας έχουν υψηλές απαιτήσεις και είναι ικανοποιημένοι μόνο με τα καλύτερα προϊόντα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!