Η Alfa Romeo ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό SUV

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Alfa Romeo, που θα τοποθετηθεί στη κορυφή της γκάμας της και πάνω από τη Stelvio και εδώ μπορείτε να δείτε πώς μπορεί να μοιάζει.

Η Alfa Romeo ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό SUV

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Alfa Romeo, που θα τοποθετηθεί στη κορυφή της γκάμας της και πάνω από τη Stelvio και εδώ μπορείτε να δείτε πώς μπορεί να μοιάζει.

Η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα μεγάλο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο προορίζει να τοποθετήσει στην κορυφή της γκάμας της, πάνω από τη Stelvio. Αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί κάπου μέσα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα αποτελέσει ανταγωνιστή των Audi Q8, Mercedes EQS και BMW iX και θα συμπληρώσει τη γκάμα της ιταλικής φίρμας μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό sedan που θα παρουσιαστεί αργότερα και θα είναι ο διάδοχος της σημερινής Giulia.

Η αποκλειστική εικόνα των συνεργατών μας στο Carbuyer δείχνει πώς αυτό το μεγάλο SUV της Alfa Romeo μπορεί να μοιάζει. Οι μεγάλες διαστάσεις του δεν του στερούν από κομψότητα, χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων της ιταλικής φίρμας, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED να αποτελούν την ταυτότητά του, μαζί με τη μεγάλη μάσκα και την μικρή «ασπίδα».

Όσον αφορά τη σχεδίαση στο πίσω μέρος, αυτή χαρακτηρίζεται για το κοφτό τελείωμα, με την οροφή να χαμηλώνει προς τα πίσω, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, αλλά και τη βελτίωση της αεροδυναμικής, που θα αυξήσει και την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Η νέα ναυαρχίδα της Alfa Romeo αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του Ομίλου Stellantis, η οποία θα είναι κοινή με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή του διαδόχου της Giulia, που θα είναι με τη σειρά της και αυτή ηλεκτρική. Στόχος φυσικά είναι να προσδώσουν και μια ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

Αυτή η πλατφόρμας επίσης επιτρέπει τη χρήση μεγάλης μπαταρίας, έως και 118 kWh, που θα χαρίζει και ανάλογα μεγάλη αυτονομία στο αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να ξεπερνάει και τα 700 χιλιόμετρα. Η εισαγωγική έκδοση του μεγάλο SUV της Alfa Romeo, αναμένεται να αποδίδει περίπου 350 ίππους ενώ η μεγάλη πιθανότατα θα αγγίζει τους 800 ίππους, με δεδομένο ότι η ηλεκτρική Giulia με τρεις κινητήρες αναμένεται να αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio με 1.000 ίππους

Ανάλογα εντυπωσιακή θα είναι και η τεχνολογία φόρτισης 800V, που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ανακτήσει ενέργεια μέχρι το 80% σε μόλις 18 λεπτά της ώρας. Το λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται περίπου μέσα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Θα μπορούσε επίσης να προσφέρετε και με επτά θέσεις, προκειμένου να ανοίξει την ψαλίδα με το αμέσως πιο μικρό μοντέλο της γκάμας.

Αποκλειστική συνεργασία: Carbuyer

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!