Έτοιμο το μικρό ηλεκτρικό που θα κατασκευάζεται (και) στην Ελλάδα

Η γερμανική Next e.GO Mobile SE έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μονάδα παραγωγής στη χώρα μας

Έτοιμο το μικρό ηλεκτρικό που θα κατασκευάζεται (και) στην Ελλάδα

Η γερμανική Next e.GO Mobile SE έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μονάδα παραγωγής στη χώρα μας

Η Next e.GO Mobile SE ξεκίνησε πρόσφατα τις πωλήσεις της special εκδοχής e.GO Life Next στη Γερμανία. Ωστόσο, σύμφωνα με το σχεδιασμό των ιθυνόντων της, η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πρέπει άμεσα να περάσει στην… κανονικότητα και στη σταθερή συχνότητα, κάτι που θα γίνει πράξη κιόλας τον Ιούλιο της φετινής χρονιάς. Την ίδια στιγμή, η φίρμα εξετάζει ακόμα και τις χρηματιστηριακές δραστηριότητές της. Από πλευράς παραγωγής έχουν ακουστεί πολλά σενάρια, ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. Γινόταν, λοιπόν, λόγος για επιπρόσθετες εκδόσεις, όπως το e.GO Life Sport, το οποίο, όπως προκύπτει από το όνομά του, θα συνδύαζε το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του με τις σπορτίφ ανησυχίες του χρήστη του. Όσο για το e.GO Life Cross, οι φιλοδοξίες του δε σταματούσαν στην άσφαλτο, αφού το… «πρόγραμμα» περιλάμβανε αρκετό χώμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα μας και τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου για τη δημιουργία μονάδας ετήσιας παραγωγής 30.000 αυτοκινήτων, στόχος της εταιρείας είναι το εργοστάσιο να είναι όσο πιο φιλικό γίνεται απέναντι στο περιβάλλον και να μην το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο με επιπλέον οικοδόμηση. Αν μπορούσε, μάλιστα, να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας μιας ήδη υφιστάμενης μονάδας, τότε ακόμα καλύτερα. Αν βρισκόταν κοντά επίσης σιδηροδρομική γραμμή ή και λιμάνι… Αποκλείεται να μην έχετε καταλάβει πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη μονάδα, που είχε πριν από περίπου 40 χρόνια η Nissan (Datsun τότε…) έξω από την πόλη του Βόλου. Επίσης, από εκεί τόσο ο αυτοκινητόδρομος όσο και το λιμάνι είναι κοντά.

To project προβλέπει την λειτουργία του εργοστασίου εντός 24 μηνών (αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα) με 1.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα η Next.e.GO προτίθεται να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό campus στην Ελλάδα. Τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στη χώρα μας θα προορίζονται για τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!