Biden: Δεν θα αφήσουμε την Κίνα να κερδίσει την κούρσα της ηλεκτροκίνησης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αποφασισμένος να επενδύσει τεράστια ποσά για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Biden: Δεν θα αφήσουμε την Κίνα να κερδίσει την κούρσα της ηλεκτροκίνησης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αποφασισμένος να επενδύσει τεράστια ποσά για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Το πλάνο του για να καλύψει το κενό στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών που χωρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα, περιέγραψε ο Joe Biden. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο Rouge Electric Vehicle Center – όπου η Ford θα αρχίσει το 2022 την παραγωγή του ηλεκτρικού pick up F-150 Lightning – o Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στα κίνητρα που θα παρέχει η κυβέρνησή του για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για λίγο το ηλεκτρικό F-150, το οποίο έφερε καμουφλάζ καθώς δεν είχε ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα.

«Αυτή τη στιγμή η Κίνα ηγείται στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης. Αυτό είναι γεγονός. Παλιά εμείς ήμασταν πρώτοι στις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και η Κίνα στην 9η θέση. Τώρα αυτή είναι στην 1η θέση και εμείς στην 8η. Η Κίνα διαθέτει την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και ως αποτέλεσμα, το 80% της παγκόσμιας χωρητικότητας μπαταριών παράγεται εκεί», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Biden.

«Νομίζουν ότι θα νικήσουν σε αυτή την κούρσα. Λοιπόν τους έχω νέα: Δεν θα νικήσουν, δεν θα τους αφήσουμε. Για αυτό θα θέσουμε ένα νέο ρυθμό ανάπτυξης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Το πλάνο μας για τις θέσεις εργασίας περιλαμβάνει τρία σημεία.

Πρώτον, θα μεταμορφώσουμε τις υποδομές μας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η δημιουργία 500.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Δεύτερον, θα αυξήσουμε την δυνατότητα παραγωγής οχημάτων. Θα δώσουμε δάνεια και φορολογικά κίνητρα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών, θα επενδύσουμε μεγάλα ποσά στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Και τρίτον, θα δώσουμε κίνητρα στους πολίτες για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το F-150. Αλλά θα πρέπει να κατασκευάζονται εδώ, στις ΗΠΑ. Είναι κάτι που δεν παραβιάζει τη γενική συμφωνία δασμών και εμπορίου.

Το συνολικό πακέτο της κυβέρνησης του Biden για την προώθηση της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και της ηλεκτροκίνησης ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 174 δισ. δολαρίων!

Joe Biden Ford F-150

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!