Έρχεται το μικρό ηλεκτροκίνητο MPV, Mercedes EQT

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Mercedes T-Class αναμένεται το 2023, με δυνατότητα διαμόρφωσης πέντε ή επτά θέσεων.

Έρχεται το μικρό ηλεκτροκίνητο MPV, Mercedes EQT

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Mercedes T-Class αναμένεται το 2023, με δυνατότητα διαμόρφωσης πέντε ή επτά θέσεων.

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια ηλεκτρική έκδοση του νέου T-Class. Το EQT βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, μετά την κυκλοφορία του van eCitan, στο οποίο βασίζεται, αργότερα μέσα στο έτος. Το EQT θα τοποθετηθεί κάτω από το πολυτελές μίνι λεωφορείο EQV στη γκάμα της μάρκας και θα ανταγωνιστεί τα Peugeot e-Rifter, Citroen e-Berlingo και Opel Combo-e Life. Όπως αυτά τα μοντέλα και το συμβατικό T-Class, αναμένουμε ότι το EQT θα είναι διαθέσιμο με πέντε ή επτά θέσεις.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές του EQT, αλλά είναι πιθανό να διαθέτει το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το van eCitan, δεδομένου ότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα. Αυτό περιλαμβάνει μια μπαταρία 44 kWh, η οποία στο van είναι δίνει περισσότερα από 270 χιλιόμετρα αυτονομίας με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα που στέλνει την ισχύ των 102 ίππων στους εμπρός τροχούς.

Αν διαθέτει και τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης 75 kW του eCitan θα μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 10 στο 80% σε περίπου 45 λεπτά. Στο εσωτερικό, αναμένουμε ότι η καμπίνα του EQT θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του πετρελαιοκίνητου T-Class, όμως στη θέση του στροφόμετρου θα έχει την ένδειξη της μπαταρίας.

Ο στάνταρ εξοπλισμός του T-Class περιλαμβάνει κεντρική οθόνη αφής επτά ιντσών με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes, συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, χειριστήρια αφής στο τιμόνι και συστήματα ασφαλείας όπως η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, η προειδοποίηση κόπωσης του οδηγού και η υποβοήθηση τυφλού σημείου. Ο χώρος φόρτωσης είναι απίθανο να διαφέρει από του T-Class και του EQT. Με το στάνταρ μεταξόνιο, το T-Class προσφέρει χωρητικότητα σχεδόν 520 λίτρων, η οποία μπορεί να φτάσει στα 2.127 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το EQT θα είναι το τέταρτο ηλεκτρικό επταθέσιο μοντέλο της Mercedes μετά το μίνι λεωφορείο EQV και τα SUV EQB και EQS.

Πήραμε την πρώτη γεύση του νέου επταθέσιου μοντέλου τον Μάιο του 2021, όταν η γερμανική μάρκα παρουσίασε το EQT Concept. Η έκδοση ήταν πολύ κοντά στο T-Class παραγωγής και είχε αλουμινένιες ζάντες 21 ιντσών, ένα μαύρο πάνελ στη θέση της μάσκας και μια μπάρα LED σε όλο το πλάτος του πίσω μέρους του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, το EQT concept είχε λευκή δερμάτινη ταπετσαρία Nappa και ανακυκλωμένο δέρμα σε κάποια σημεία, συνδυασμένα με έντονη μπλε επένδυση. Μια οθόνη infotainment όπως αυτές της προηγούμενης γενιάς μοντέλων της Mercedes βρισκόταν στο ταμπλό και  το αυτοκίνητο μπορούσε να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τρία παιδικά καθίσματα στη δεύτερη από τις τρείς σειρές καθισμάτων.

Απόδοση Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!