Το εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Άρχισε η παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής i4

Το εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Άρχισε η παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής i4

H πρώτη BMW i4 βγήκε από το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, σηματοδοτώντας την έναρξη κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στη συγκεκριμένη γραμμή παραλλαγής. «Για το εργοστάσιο και την ομάδα, το λανσάρισμα του BMW i4 είναι ένα ορόσημο στον δρόμο προς την ηλεκτρική κινητικότητα», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG για την παραγωγή. «Μέχρι το 2023 περισσότερα από τα μισά οχήματα από τις εγκαταστάσεις μας στο Μόναχο θα είναι εξηλεκτρισμένα και η πλειοψηφία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Έτσι το Μόναχο γίνεται αμιγώς ηλεκτρικό».

Η εγκατάσταση της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού BMW i4 στο σχεδόν 100 ετών εργοστάσιο ήταν μεγάλη πρόκληση και χρειάστηκαν μετατροπές και τοποθέτηση νέων συστημάτων. «Καταφέραμε να ενσωματώσουμε το νέο όχημα χωρίς να σταματήσουμε την παραγωγή. Η ομάδα και οι συνεργάτες μας έκαναν καταπληκτική δουλειά», δήλωσε ο Peter Weber, Διευθυντής του εργοστασίου του BMW Group στο Μόναχο. Παρά τους περιορισμούς στο χώρο, τα υπάρχοντα συστήματα απομακρύνθηκαν και νέα εγκαταστάθηκαν στη θέση τους.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της BMW i4 και της συμβατικής αρχιτεκτονικής είναι η ηλεκτρική κίνηση και η μπαταρία υψηλής τάσης. Περίπου το 90% των υπαρχόντων συστημάτων στο bodyshop του Μονάχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το νέο μοντέλο. Χρειάστηκαν μόνο κάποιες προσθήκες για το πάτωμα και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ένα άλλο εξαιρετικά περίπλοκο θέμα ήταν η ενσωμάτωση στη συναρμολόγηση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Η μπαταρία είναι πλέον βιδωμένη με ένα νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο, σύστημα τοποθέτησης που λειτουργεί από το κάτω μέρος και χρησιμοποιεί κάμερες υψηλής ανάλυσης που σαρώνουν το σημείο για να διασφαλίσουν ότι η επιφάνεια είναι απολύτως καθαρή και ότι δεν υπάρχουν ξένα σώματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά.

Έφθασαν στην Ελλάδα οι ηλεκτρικής BMW iX και i4 (τιμές)

Το εργοστάσιο του BMW Group κατασκευάζει τώρα ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, που περιλαμβάνει όχι μόνο την i4 αλλά και την συμβατική και υβριδική BMW Σειρά 3 Sedan and Touring, την M3 και τη Σειρά 4 Gran Coupe.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!