Next.e.GO Mobile: Ανάμεσα από 24 τοποθεσίες στην Ελλάδα ο χώρος για το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στελέχη της γερμανικής εταιρείας παρουσίασαν σε εκδήλωση στην Αθήνα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης και τα επόμενά τους πλάνα

Next.e.GO Mobile: Ανάμεσα από 24 τοποθεσίες στην Ελλάδα ο χώρος για το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στελέχη της γερμανικής εταιρείας παρουσίασαν σε εκδήλωση στην Αθήνα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης και τα επόμενά τους πλάνα

Το Δεκέμβριο του 2020 η ελληνική κυβέρνηση και η Next.e.GO Mobile SE είχαν παρουσιάσει τα πλάνα για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας. Τώρα, σχεδόν 10 μήνες αργότερα, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στους δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης e.GO Life. Παράλληλα, ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE ανέλυσε το πλάνο της εταιρείας, το οποίο βασίζεται σε μικρές μονάδες παραγωγής σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ένα από τα εργοστάσια αυτά σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Ελλάδα, με ετήσια παραγωγή περίπου 30.000 μονάδων.

Όπως είπε ο κ. Hermann, τα στελέχη της εταιρείας έχουν επισκεφθεί 24 σημεία στη χώρα μας, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Καβάλα και το Βόλο. Η οριστική απόφαση για την τοποθεσία δημιουργίας της γραμμής παραγωγής αναμένεται να ληφθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης, η Next.e.GO Mobile SE αναζητεί χώρους τόσο για τα γραφεία της στην Αθήνα όσο και για την πρώτη έκθεση της. Παράλληλα θα διοργανωθεί Road Show σε διάφορα σημεία, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, να πραγματοποιήσουν test-drive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους για το e.GO Life από το εργοστάσιο της Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν προς το τέλος του 2022.

Το μικρό e.GO Life έχει σχεδιαστεί από τον ιταλικό οίκο Spada και έχει εσωτερικό με διάταξη 2+2 θέσεων, το οποίο θα αναβαθμιστεί σύντομα με καλύτερα υλικά και περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 220 χλμ. για κίνηση στην πόλη, ενώ μπορεί να φορτιστεί σε συμβατικές πρίζες ή σε wall box 11kW σε περίπου 2 ώρες. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει έως 109 ίππους, βοηθώντας το μικρό αυτοκίνητο να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 122 χλμ/ώρα. Στα σχέδια είναι το 2022 να λανσαριστεί ένα μικρό ηλεκτρικό crossover, το e.GO Cross και από το 2024 να κυκλοφορήσει η νέα γενιά των ηλεκτρικών e.GO, με 5θυρο αλλά και πολυμορφικό μοντέλο.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Hermann. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι πέρα από την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τις υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!