Στρατηγική συνεργασία για τη φόρτιση του ισπανικού ηλεκτρικού hypercar

Η Hispano Suiza ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Power Electronics, για τις λύσεις ταχείας και ασφαλούς φόρτισης του ηλεκτρικού Carmen

Στρατηγική συνεργασία για τη φόρτιση του ισπανικού ηλεκτρικού hypercar

Η Hispano Suiza ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Power Electronics, για τις λύσεις ταχείας και ασφαλούς φόρτισης του ηλεκτρικού Carmen

Η ισπανική εταιρεία Hispano Suiza και η Power Electronics, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συμμαχία που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση Intersolar Europe, που πραγματοποιείται στο Μόναχο από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου. Οι επισκέπτες της Έκθεσης μπορούν να δουν το Hispano Suiza Carmen, ένα ηλεκτρικό… έργο τέχνης σε τροχούς, με 1.019 ίππους, μηδενικές εκπομπές ρύπων και σχεδιασμό που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Η Hispano Suiza είναι μια ιστορική ισπανική μάρκα αυτοκινήτων που αποτελεί μέλος της οικογένειας Suqué Mateu για τέσσερις γενιές. Η Hispano Suiza ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 1904 από τον Damián Mateu, με τη βοήθεια του συνεταίρου, τεχνικού διευθυντή και μηχανολόγου Marc Birkigt. Μεταξύ 1904 και 1946, η Hispano Suiza κατασκεύασε περισσότερα από 12.000 πολυτελή αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης και 50.000 κινητήρες αεροσκαφών. Η έδρα, το τεχνικό κέντρο και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκονται στη Βαρκελώνη.

Τον Μάρτιο του 2019, ο Miguel Suqué Mateu παρουσίασε ξανά τη μάρκα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με ένα εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Carmen. Αυτό το κομψό μοντέλο 1.019 ίππων έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Ισπανία. Η κορυφαία έκδοση, η Carmen Boulogne, εντάχθηκε στην οικογένεια το 2020. Έχει ισχύ 1.114 ίππων και το όνομά της αποτίει φόρο τιμής στον πρώτο αγώνα που κέρδισε ο André Dubonnet με την Hispano Suiza. Μόνο 19 Carmen και 5 Carmen Boulogne θα κατασκευαστούν, θα είναι απολύτως προσαρμοσμένα στις επιλογές των αγοραστών και χρειάζονται κατά μέσο όρο 7 μήνες για να κατασκευαστούν.

Ο Sergio Martinez Campos, CEO της Hispano Suiza δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία με την Power Electronics είναι στρατηγικά πολύ σημαντική για τη Hispano Suiza, διότι συμπληρώνουμε τον τεχνολογικό κύκλο φόρτισης των ηλεκτρικών υπερκινητήρων μας για να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπερσύγχρονους, αξιόπιστους και ασφαλείς φορτιστές, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη κινητικότητα». Ο Javier Rodriguez, Εμπορικός Διευθυντής  του τμήματος Electric Mobility της Power Electronics Division, τόνισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, όπου οι ταχυφορτιστές συνεργάζονται με τη μπαταρία 750V του Carmen Boulogne και μαζί συμβάλουν στη μείωση του άνθρακα στον κλάδο της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από την αποθήκευση ενέργειας, η Power Electronics ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας, με το τμήμα μηχανικής που διαθέτει και κάνει έρευνες για την ανάπτυξη της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Προς το παρόν σχεδιάζει και κατασκευάζει σταθμούς φόρτισης για όλους τους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων. Η Έκθεση Intersolar Europe είναι το καλύτερο μέρος για να παρουσιαστεί αυτή η συνεργασία, καθώς αντιπροσωπεύει το πιο σημαντικό σημείο συνάντησης στη βιομηχανία βιώσιμης ενέργειας για την προβολή των προϊόντων, των καινοτομιών και των νέων εξελίξεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!