Aura, το διθέσιο ηλεκτρικό που μας έρχεται από την Μ. Βρετανία

Το πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο παρέχει αυτονομία άνω των 640 χλμ. με μία φόρτιση

Aura, το διθέσιο ηλεκτρικό που μας έρχεται από την Μ. Βρετανία

Το πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο παρέχει αυτονομία άνω των 640 χλμ. με μία φόρτιση

Προϊόν συνεργασίας τεσσάρων βρετανικών εταιρειών, το Aura αποτελεί ένα σχεδιαστικό και τεχνολογικό show car. Το πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο CENEX Low Carbon Vehicle Show, στο Millbrook της Αγγλίας.

Για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως σήμερα τέσσερις εταιρείες: η Astheimer Design που ανέλαβε τη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού, η BAMD Composites που κατασκεύασε το αυτοκίνητο από συνθετικά υλικά, η Potenza Technology που προσέθεσε μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες, και τέλος η Conjure, υπεύθυνη για την τεχνολογία στα συστήματα διάδρασης του οχήματος με τον οδηγό (HMI).

Το ηλεκτρικό Aura πληροί τις προδιαγραφές για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και έχει ανοικτό αμάξωμα για να προσφέρει σε μεγάλες δόσεις την απόλαυση της οδήγησης. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς, με την απαραίτητη ενέργεια να προέρχεται από δύο μπαταρίες, χωρητικότητας 44 kWh έκαστη. Η μία είναι τοποθετημένη μπροστά και η άλλη στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Η μέγιστη αυτονομία που προσφέρουν μπορεί να ξεπεράσει τα 640 χλμ.

Τα συστήματα ενημέρωσης του οδηγού αλλά και ψυχαγωγίας περιλαμβάνουν μία κυκλική οθόνη 5 ιντσών στο κέντρο του τιμονιού και μία 10 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Η τεχνολογία κάνει χρήση του Android Automotive OS και περιλαμβάνει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες, το στιλ οδήγησης και το περιβάλλον ώστε να προτείνει την κατάλληλη διαδρομή και το κατάλληλο σημείο φόρτισης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!