Νέο Mazda MX-5 για το 2024 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το ανανεωμένο ιαπωνικό ρόουντστερ αποκαλύφθηκε στο Japan Mobility Show 2023.

Νέο Mazda MX-5 για το 2024 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το ανανεωμένο ιαπωνικό ρόουντστερ αποκαλύφθηκε στο Japan Mobility Show 2023.

Το καλύτερο MX-5 όλων των εποχών διατείνεται πως παρουσίασε στο Japan Mobility Show 2023 η Mazda. Η 4η γενιά του best seller ρόουντστερ παγκοσμίως ανανεώνεται ελαφρώς εν όψει 2024, τόσο σε εμφάνιση όσο και στα μηχανικά μέρη.

Εξωτερικά οι αλλαγές, παρότι ανεπαίσθητες είναι οι μεγαλύτερες που έχουμε δει από το 2015 που πρωτοκυκλοφόρησε το μοντέλο, με στοιχεία όπως οι νέοι εμπρός προβολείς LED και τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα. Νέο είναι και το χρώμα Aero Grey που προστέθηκε στην παλέτα.

Στην καμπίνα έχει τοποθετηθεί νέα οθόνη για το infotainment. Είναι αφής και μεγαλύτερη με διαγώνιο 8,8 ίντσες και αντικαθιστά την παλιά των 7’’ της οποίας ο χειρισμός γινόταν αποκλειστικά από τον περιστροφικό επιλογέα στην κεντρική κονσόλα. Το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας συνοδεύουν νέες θύρες φόρτισης USB-C.

Εστιασμένες βελτιώσεις έχουν γίνει και στα μηχανικά μέρη του MX-5. Το ηλεκτρονικό σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Ευστάθειας αποκτά τη νέα επιλογή Track με γνώμονα τους οδηγούς που οδηγούν για πρώτη φορά σε πίστα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφήνει υψηλότερα περιθώρια πριν παρέμβουν τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρεται μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης, πάντα όμως με ασφάλεια.

Βελτιωμένη είναι επίσης η απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, ενώ οι νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης υπόσχονται ακόμη καλύτερη αίσθηση από το τιμόνι.

Η γκάμα των κινητήρων παραμένει αμετάβλητη. Η πρώτη επιλογή αφορά τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων και 132 ίππων, ενώ ο ισχυρότερος 2λιτρος κινητήρας βενζίνης αποδίδει 184 ίππους. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει επίσης μπλοκέ διαφορικό και αμορτισέρ της Bilstein. Το διαφορικό, τέλος, έχει επίσης αναβαθμιστεί στα μοντέλα του 2024, για ακόμη καλύτερη ευστάθεια στις στροφές.

Το ανανεωμένο Mazda MX-5 αναμένεται στην ελληνική αγορά στα μέσα του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!