BMW 2 Series Coupe: Νέα δεδομένα στην compact κατηγορία

Σπορ πλαίσιο, κίνηση στους πίσω τροχούς και εξακύλινδρος κινητήρας χαρακτηρίζουν τη νέα δημιουργία από το Μόναχο

BMW 2 Series Coupe: Νέα δεδομένα στην compact κατηγορία

Σπορ πλαίσιο, κίνηση στους πίσω τροχούς και εξακύλινδρος κινητήρας χαρακτηρίζουν τη νέα δημιουργία από το Μόναχο

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe υιοθετεί τις δυναμικές επιδόσεις που περιμένουν οι φανατικοί της μάρκας αλλά όχι και τα “νεφρά” της Σειράς 4 που δίχασαν με το μεγάλο μέγεθος τους.

Η πρώτη παγκόσμια εμφάνιση θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Θα κατασκευάζεται στο Μεξικό και θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τις αρχές του 2022.

Σχεδιαστικά το βλέμμα «τραβούν» τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα LED, οι πλαϊνοί καθρέπτες και στο πίσω μέρος η ενσωματωμένη αεροτομή και ο διαχύτης. Το μήκος της έχει αυξηθεί κατά 10,5 εκατοστά, φτάνοντας στα 4,547 μέτρα και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 6,4 εκατοστά. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο χώρος των πίσω επιβατών μεγάλωσε το μεταξόνιο κατά 51 χιλιοστά ενώ το ύψος μειώθηκε κατά 2,8 εκατοστά δίνοντας ακόμα πιο σπορ εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, ο πίνακας των οργάνων είναι αναλογικός στον βασικό εξοπλισμό, αλλά προαιρετικά υπάρχει η επιλογή ψηφιακού 12,3 ιντσών. Δίπλα βρίσκεται η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις κινητήρων. Η 220i είναι εφοδιασμένη με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 184 ίππους, 300 Nm ροπής, έχει μέγιστη ταχύτητα 236 χλμ/ώρα και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Η έκδοση 220d διαθέτει 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, που αποδίδει 190 ίππους, ροπή 400 Nm, φτάνει στα 237 χλμ/ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Και τέλος την M240i από την BMW M: με εξακύλινδρο 3λιτρο κινητήρα που σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες που είναι πισωκίνητες, δίνει κίνηση σε όλους τους τροχούς, έχει ισχύ 374 ίππων και ροπή 500 Nm. Με αυτόν κάτω από το καπό της, η Σειρά 2 Coupe αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα και κάνει το 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα. Στην κορυφαία έκδοση είναι στο βασικό εξοπλισμό η σπορ ανάρτηση, τα φρένα και το πίσω διαφορικό της M, ενώ προαιρετικά διατίθενται τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Το καλοκαίρι του 2022 θα προστεθεί μία ακόμα έκδοση, η 2λιτρη 230i, με 245 ίππους. Όλες οι εκδόσεις χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων ενώ η M240i το Steptronic Sport με χειριστήρια στο τιμόνι.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!