Όταν η δύναμη συναντά τους χώρους: Το νέο Volkswagen Golf R Variant

320 ίπποι και Drift mode για τον οδηγό, 611 λίτρα στο χώρο αποσκευών για την οικογένεια

Όταν η δύναμη συναντά τους χώρους: Το νέο Volkswagen Golf R Variant

320 ίπποι και Drift mode για τον οδηγό, 611 λίτρα στο χώρο αποσκευών για την οικογένεια

Το νέο Golf R Variant αποκάλυψε η Volkswagen, προσφέροντας δίπλα στο Golf R hatchback μία πιο πρακτική παραλλαγή. Το γερμανικό station wagon (Estate σε ορισμένες αγορές) μεταμορφώνεται, όχι μόνο αισθητικά με το αεροδυναμικό και σπορ body kit, αλλά επίσης με τη δυνατή έκδοση του 2.0 TSI, με τετρακίνηση 4MOTION, φρένα υψηλής απόδοσης και το σύστημα Torque Vectoring.

Οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο της οικογένειας R αρχίζουν άμεσα στην Ευρώπη, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 51.585 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας.

Πέρα από το 2.0 TSI που αποδίδει ισχύ 320 ίππων και ροπή 420 Nm, το Golf R Variant εφοδιάζεται με το πακέτο R Performance. Σε αυτό περιλαμβάνονται τροχοί 19 ιντσών και δύο νέα προγράμματα οδήγησης: Special για οδήγηση στην πίστα και Drift για πλαγιολισθήσεις μακριά από τους δημόσιους δρόμους. Επίσης η μέγιστη ταχύτητα… ξεκλειδώνει από τα 250 χλμ/ώρα και ανεβαίνει στα 270 χλμ/ώρα.

Η ροπή μεταδίδεται με το – ειδικά ρυθμισμένο για μοντέλα R – κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο συμβάλλει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ/ώρα σε 4,9 δλ. Στο στάνταρ εξοπλισμό του Golf R Variant συναντάμε μία σειρά από συστήματα συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης του οδηγού. Όσο για το πρακτικό κομμάτι, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 611 λίτρα και φθάνει τα 1.642 όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!