BAC Mono: Επικεντρωμένο στην οδηγική απόλαυση

Το βρετανικό μονοθέσιο supercar BAC Mono διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων και ζυγίζει μόλις 570 κιλά.

BAC Mono: Επικεντρωμένο στην οδηγική απόλαυση

Το βρετανικό μονοθέσιο supercar BAC Mono διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων και ζυγίζει μόλις 570 κιλά.

Η Briggs Automotive Company, γνωστή ως BAC, ελπίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο και το supercar που θα βοηθήσει τη βρετανική εταιρεία να επιτύχει αυτόν τον στόχο είναι το νέο Mono, που όπως αποκαλύπτει το όνομά του, είναι μονοθέσιο.

Εξωτερικά μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το αρχικό απογυμνωμένο Mono που παρουσιάστηκε πριν από μια δεκαετία. Ωστόσο, η BAC αναφέρει ότι το νέο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο, κατασκευασμένο και εξελιγμένο για να προσφέρει έναν νέο τύπο οδηγικής εμπειρίας υψηλών επιδόσεων.

Το Mono λαμβάνει ισχύ από τον ίδιο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων που είχε και πριν, αλλά ρυθμισμένο να αποδίδει σε 315 ίππους και 313 Nm ροπής. Το νέο αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια μικρή αύξηση στην ισχύ σε σχέση με το προηγούμενο στάνταρ Mono, αλλά μειωμένη κατά 32 ίππους σε σχέση με το Mono R.

Ο κινητήρας αγγίζει τις 8.000 στροφές ανά λεπτό και η BAC αναφέρει ότι έχει γίνει μια σειρά από βελτιώσεις για την παροχή γραμμικής και προοδευτικής καμπύλης ισχύος. Αυτές περιλαμβάνουν σφυρηλατημένπους διωστήρες και έμβολα, νέους εκκεντροφόρους, αναβαθμισμένα ελατήρια βαλβίδων και ένα βελτιωμένο σύστημα εισαγωγής αέρα με ξεχωριστά σώματα γκαζιού.

Η BAC αναφέρει ότι ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα είναι μόλις 2,7 δευτερόλεπτα, χάρη στο πολύ χαμηλό βάρος του Mono –570 κιλά– το οποίο επιτυγχάνεται χάρη στα μέρη του αμαξώματος από ανθρακονήματα που έχουν ενσωματωθεί σε γραφένιο. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων οι οποίες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού.

Η τιμή για το Mono δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η BAC δέχεται ήδη παραγγελίες, ενώ η παραγωγή έχει ξεκινήσει στη βάση της στο Λίβερπουλ. Η BAC αναφέρει ότι το νέο αυτοκίνητο προσθέτει μια «νέα διάσταση» και ενισχύει την «ανοδική πορεία της μάρκας υπερπολυτελούς lifestyle».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!