Ισχυρότερα και ταχύτερα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback performance

Tα νέα Audi RS 6 Avant performance και το RS 7 Sportback performance έρχονται ανανεωμένα, προσφέροντας περισσότερη ιπποδύναμη.

Ισχυρότερα και ταχύτερα Audi RS 6 Avant και RS 7 Sportback performance

Tα νέα Audi RS 6 Avant performance και το RS 7 Sportback performance έρχονται ανανεωμένα, προσφέροντας περισσότερη ιπποδύναμη.

Η Audi ανανέωσε τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των RS 6 Avant και RS 7 Sportback, με μικρές αισθητικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τα δύο αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με τον αναβαθμισμένο 4λιτρο biturbo V8 κινητήρα TFSI, ο οποίος αποδίδει πλέον 630 ίππους και μέγιστη ροπή 850 Nm.

Μεγαλύτερα turbo και η αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης από 2,4 σε 2,6 bar στον 4λιτρο V8 οδήγησαν σε αύξηση της ισχύος κατά 30 ίππους και 50 Nm περισσότερη ροπή σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις. Τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων επιταχύνουν από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, 0,2 δλ. ταχύτερα από τις βασικές εκδόσεις RS 6 και RS 7.

Η μειωμένη μόνωση μεταξύ του χώρου του κινητήρα, του εσωτερικού και του πίσω μέρους του οχήματος διασφαλίζει ότι τα δύο μοντέλα προσφέρουν μια συναρπαστική ηχητική εμπειρία. Η μείωση της ηχομόνωσης έκανε επίσης τα αυτοκίνητα 8 κιλά ελαφρύτερα. Το RS 6 Avant performance έχει συνολικό βάρος 2.090 κιλών ενώ το RS 7 Sportback performance ζυγίζει 2.065 κιλά.

Ο V8 κινητήρας συνδυάζεται με ένα στάνταρ αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων με ταχύτερους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων και μόνιμο σύστημα τετρακίνησης quattro. Το μηχανικό κεντρικό διαφορικό κατανέμει την ισχύ στον πίσω άξονα με αναλογία 40:60 και σε περίπτωση ολίσθησης, περισσότερη ροπή μεταδίδεται αυτόματα στον άξονα με την καλύτερη πρόσφυση. Έως και 70% της ισχύος μπορεί να μεταδοθεί στον εμπρός άξονα και έως 85% στον πίσω.

Το κλειδωμένοαυτόματο κεντρικό διαφορικό είναι ελαφρύτερο και πιο συμπαγές, βελτιώνοντας την δυναμική και προσφέροντας αισθητά καλύτερη ακρίβεια στις στροφές, η οποία καθιστά λιγότερο υποστροφικό το σύστημα στο όριο. Ως πρόσθετη βελτίωση, καλύτερη απόκριση έχει και το αυτόματο σύστημα διεύθυνσης είναι πιο ακριβής.

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν στάνταρ ζάντες αλουμινίου 21″ σε σχέδιο αστεριού με δέκα ακτίνες και ελαστικά 273/35. Για ακόμα πιο σπορ εμφάνιση, διατίθενται επίσης ελαφρύτερες (κατά πέντε κιλά εκάστη) ζάντες 22″, παράλληλα με τις στάνταρ ίδιων διαστάσεων από χυτό αλουμίνιο σε στιλβωμένο γυαλιστερό μεταλλικό μαύρο, ματ γκρι, ματ μαύρο ή ματ χρυσό.

Το πακέτο RS Dynamic Package αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων RS 6 Avant και RS 7. Αυτό περιλαμβάνει την αύξηση της μέγιστης ταχύτητας στα 280 χλμ./ώρα, το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς (η αναβάθμιση λογισμικού ειδικά για το RS βοηθά τον οδηγό με ενεργές διορθώσεις του συστήματος διεύθυνσης σε εμπρός και πίσω άξονες) και το σπορ διαφορικό quattro στον πίσω άξονα.

Προαιρετικά διατίθεται και το πακέτο RS Dynamics Package plus, το οποίο εκτός από το πακέτο RS Dynamics Package, αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 305 χλμ./ώρα και περιλαμβάνει κεραμικά φρένα RS. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τις δαγκάνες σε γκρι, κόκκινο ή μπλε χρώμα και οι δίσκοι έχουν διαστάσεις 440 χλστ. εμπρός και 370 χλστ. πίσω. Το σύστημα κεραμικών φρένων RS ζυγίζει συνολικά περίπου 34 κιλά λιγότερο από το αντίστοιχο ατσάλινο σύστημα για μείωση των μη αναρτώμενων μαζών.

Τα νέα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance διατίθενται σε συνολικά 16 εξωτερικά χρώματα και για πρώτη φορά περιλαμβάνονται το μεταλλικό και ματ Ascari Blue και το ματ Dew Silver και ξεχωρίζουν με τα στάνταρ εξωτερικά εξαρτήματα RS σε ματ γκρι χρώμα, όπως οι εξωτερικοί καθρέπτες, το εμπρός spoiler, τα πλευρικά πτερύγια, τα ένθετα στα πλαϊνά μαρσπιέ, οι ράγες οροφής και τα διακοσμητικά στα πλευρικά παράθυρα και τον πίσω διαχύτη. Το πακέτο ματ carbon/μαύρo είναι επίσης προαιρετικό, στο οποίο οι ράγες οροφής και τα διακοσμητικά στα πλευρικά παράθυρα είναι μαύρα.

Στο εσωτερικό, τα γνωστά σχεδιαστικά πακέτα RS σε γκρι και κόκκινο χρώμα διαθέτουν πλέον και μπλε. Η στεφάνη του τιμονιού σε μαύρο Alcantara διαθέτει ραφές αντίθεσης σε μπλε Mercato, ενώ τα χαλάκια δαπέδου, η πλευρά της κεντρικής κονσόλας και ο επιλογέας διαθέτουν επίσης μπλε ραφές αντίθεσης. Οι ζώνες ασφαλείας είναι σε μπλε του ωκεανού με διακοσμητικά ένθετα carbon twill με προαιρετικές μπλε πινελιές.

O επιλογέας και το πλαϊνό μέρος της κεντρικής κονσόλας είναι κατασκευασμένα με μικροΐνες Dinamica, οι οποίες αποτελούνται από περίπου 45% ανακυκλωμένες ίνες PET, ενώ τα σπορ καθίσματα διαθέτουν δερμάτινη ταπετσαρία υψηλής ποιότητας Valcona με διάτρητη υφή και ραφές αντίθεσης σε μπλε χρώμα Mercato. Ένα άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό είναι ένα LED εισόδου στις εμπρός θύρες που προβάλλει την επιγραφή «RS performance» στο έδαφος δίπλα στο αυτοκίνητο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν πακέτα σχεδίασης RS στις τρεις διαθέσιμες χρωματικές παραλλαγές με προαιρετικά πρόσθετα χαρακτηριστικά: διακοσμητικά ένθετα, υποβραχιόνια θυρών και κεντρικό υποβραχιόνιο από μικροΐνες Dinamica. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της παραλλαγής εξοπλισμού είναι ο κεντρικός πίνακας των καθισμάτων με γκρι, κόκκινο ή μπλε ένθετο, ενώ το χρώμα που έχει επιλέξει ο πελάτης φαίνεται μέσα από τα διάτρητα σπορ καθίσματα, οι πλάτες των οποίων διαθέτουν ανάγλυφο RS σε αντίστοιχα χρώματα.

Από το Δεκέμβριο, το RS 6 Avant performance και το RS 7 Sportback performance θα διατίθενται με τιμή που ξεκινά από τα 135.000 ευρώ στη Γερμανία.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Audi στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!