Ανανεωμένο Toyota Yaris Hybrid με περισσότερη ισχύ 130 PS

Το δημοφιλές supermini Toyota Yaris απέκτησε νέα τεχνολογία και επίπεδα εξοπλισμού καθώς και μία έκδοση 130 ίππων του υβριδικού κινητήρα του.

Ανανεωμένο Toyota Yaris Hybrid με περισσότερη ισχύ 130 PS

Το δημοφιλές supermini Toyota Yaris απέκτησε νέα τεχνολογία και επίπεδα εξοπλισμού καθώς και μία έκδοση 130 ίππων του υβριδικού κινητήρα του.

Το Toyota Yaris ανανεώθηκε για το 2024, με το best-seller supermini να αποκτά ένα ισχυρότερο υβριδικό σύστημα κίνησης, καθώς και κάποιες βελτιώσεις στην εσωτερική τεχνολογία και τα συστήματα ασφαλείας. Η μεγάλη αλλαγή είναι ο νέος κινητήρας Hybrid 130. Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο υβριδικό σύνολο βενζίνης 1,5 λίτρων που χρησιμοποιεί το σημερινό Yaris (4ης γενιάς) από το 2020 που λανσαρίστηκε, αλλά η ισχύς έχει αυξηθεί από 115 ίππους στους 130 ίππους και η ροπή από 141 Nm σε 185 Nm.

Όπως είναι αναμενόμενο, το Hybrid 130 προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση, καθώς χρειάζεται 9,2 δευτερόλεπτα για το σπριντ από 0-100 χλμ./ώρα σε σύγκριση με τα 9,7 δευτερόλεπτα του υφιστάμενου Hybrid 115. Οι εκπομπές CO2 όμως αυξάνονται στα 116 γρ/χλμ. από 99 γρ./χλμ. Το αρχικό σύστημα κίνησης Hybrid 115 του Yaris θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο, αλλά η διάταξη Hybrid 130 θα είναι στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις GR Sport και Premium Edition.

Στο εσωτερικό, το Yaris θα διαθέτει πλέον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ή 12,3 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 9 ή 10,5 ιντσών, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Το σύστημα infotainment έχει ανανεωθεί, με στάνταρ ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto.

Η ασφάλεια έχει βελτιωθεί, με την Toyota να παρουσιάζει ένα νέο σύστημα κάμερας και ραντάρ που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια σάρωσης από πριν. Το σύστημα διατήρησης λωρίδας έχει επίσης αναβαθμιστεί για μια πιο «ουδέτερη» αίσθηση και υπάρχει μια νέα «Υποστήριξη Πρόληψης Προσπέρασης» που σταματά τους ακούσιους ελιγμούς ανάληψης.

Η Toyota αναφέρει ότι η νέα σειρά Yaris θα είναι ανοιχτή για παραγγελίες από το Σεπτέμβριο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες αναμένονται στις αρχές του 2024. Από το λανσάρισμα θα υπάρχει μια νέα έκδοση ‘Premiere Edition‘ του Yaris, η οποία θα αποτελεί το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού της γκάμας. Η Premiere Edition προσθέτει διχρωμία Neptune Blue, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, μπλε ραφές στα καθίσματα, μπλε πινελιές στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, και διατίθεται με το νέο σύστημα κίνησης Hybrid 130.

Η Premiere Edition αποκτά επίσης ένα νέο «έξυπνο ψηφιακό κλειδί», το οποίο μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή smartphone MyT της Toyota για να ενεργοποιήσει την είσοδο και έξοδο από το όχημα χωρίς κλειδί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!