Ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο Hyundai i20

Το supermini i20 της Hyundai ανανεώθηκε στα μέσα της ζωής του, με νέο σχεδιασμό και καινούργια τεχνολογία.

Ανανεωμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο Hyundai i20

Το supermini i20 της Hyundai ανανεώθηκε στα μέσα της ζωής του, με νέο σχεδιασμό και καινούργια τεχνολογία.

Δεν είναι μυστικό ότι η κατηγορία των supermini αντιμετωπίζει δυσκολίες, με την επικείμενη κατάργηση του Ford Fiesta και το Polo της Volkswagen να ατενίζει ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά η Hyundai επιμένει στο μικρότερο άκρο της αγοράς, όπως αποδεικνύεται από το πρόσφατα ανανεωμένο Hyundai i20. Η τρίτη γενιά του i20 έφτασε το 2020, οπότε η φετινή αναβάθμιση είναι ακριβώς στην ώρα της.

Η Hyundai έχει φροντίσει να δώσει στο i20 πολλές εξωτερικές βελτιώσεις για να οξύνει την εμφάνισή του. Στο εμπρός μέρος υπάρχει μια νέα μάσκα και το σήμα έχει μεταφερθεί στο πάνω μέρος του προφυλακτήρα. Ο ίδιος ο προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με πλευρικές εισαγωγές αέρα και ένα χαμηλότερο χείλος. Οι προβολείς LED από το N Line φαίνεται να έχουν γίνει στάνταρ σε όλη τη γκάμα του νέου i20.

Διατίθεται ένα φρέσκο σετ τροχών 16 ή 17 ιντσών και στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας έχει επίσης ανανεωθεί με έναν πιο εμφανή διακοσμητικό διαχύτη. Η Hyundai έχει προσθέσει τρία νέα εξωτερικά χρώματα: Meta Blue Pearl, Lumen Grey Pearl και το Lucid Lime Metallic, που δείχνουν οι φωτογραφίες.

Το lime χρώμα μπορεί να μεταφερθεί και στο εσωτερικό. Τα καθίσματα μπορούν να δαιμορφωθούν με lime ραφές, όπως και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία στην καμπίνα. Το i20 αποκτά επίσης στάνταρ ένα σύμπλεγμα LCD 4,2 ιντσών, μια θύρα φόρτισης USB Type-C και over-the-air ενημερώσεις δορυφορικής πλοήγησης.

Στις προαιρετικές εκδόσεις περιλαμβάνονται οι διπλές οθόνες 10,25 ιντσών με συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα και μια βάση ασύρματης φόρτισης smartphone. Η ασφάλεια έχει επίσης αναβαθμιστεί με μια ανανεωμένη έκδοση του συστήματος υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης και του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το i20 θα συνεχίσει με τον 3κύλινδρο κινητήρα 1 λίτρου με ήπια υβριδική τεχνολογία σε δύο εκδόσεις, που αποδίδουν 100 και 120 ίππους, αντίστοιχα. Αυτοί θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ή μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για το facelift του i20 N hot hatchback, αν και περιμένουμε ότι θα ακολουθήσει το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!