Πρεμιέρα για το νέο Lexus NX

Στη νέα του γενιά, το μεσαίο SUV θα κυκλοφορήσει και σε plug-in υβριδική έκδοση

Πρεμιέρα για το νέο Lexus NX

Στη νέα του γενιά, το μεσαίο SUV θα κυκλοφορήσει και σε plug-in υβριδική έκδοση

Το προηγούμενο NX κατέγραψε 170.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, από το 2014 έως τώρα, με αρκετούς από τους ιδιοκτήτες του να οδηγού για πρώτη φορά μοντέλο της Lexus. Τώρα η premium μάρκα λανσάρει τη νέα γενιά του μεσαίου SUV, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη Γηραιά Ήπειρο το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Με νέα σχεδίαση, εξωτερικά και στην καμπίνα των επιβατών, νέας γενιάς συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, πλήρη λίστα τεχνολογιών ασφαλείας αλλά και νέα γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Lexus έκδοση plug-in hybrid, το νέο ΝΧ έχει ως αποστολή να καταστήσει πιο δημοφιλή την μάρκα στην Ευρώπη.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο ΝΧ έχει αυξημένο κατά 2 εκατ. τόσο μήκος (στα 4,66 μέτρα) όσο και πλάτος (στα 1,86 μ.), αλλά και μεταξόνιο κατά 3 εκατ. (2,69 μέτρα). Σε συνδυασμό προσφέρουν μία πιο ευρύχωρη καμπίνα, ιδίως για τους πίσω επιβάτες.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Lexus NX περιλαμβάνει υβριδικές εκδόσεις, με προεξέχουσα την NX 450h+. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο plug-in hybrid της θυγατρικής της Toyota, το οποίο μάλιστα είναι τετρακίνητο. Ο 2.5 βενζίνης συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, για συνδυαστική ισχύ 306 ίππων. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,1 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 63 χλμ, σε ταχύτητες έως τα 135 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 3 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 τα 40 γρ/χλμ.

Το υβριδικό ΝΧ 350h έχει επίσης τον 2.5 βενζίνης, με την μέγιστη ισχύ στους 242 ίππους και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε προσθιοκίνητη και 4×4 έκδοση. Στη Ρωσία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις ΝΧ 250 με 199 ίππους και ΝΧ 350 με 279 ίππους (η τελευταία με κινητήρα 2.4).

Το νέο SUV διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του το τρίτης γενιάς Lexus Safety System +, ένα πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Ξεχωρίζει η δυνατότητα της αυτόνομης πέδησης να αναγνωρίζει μοτοσικλέτες αλλά και εμπόδια, όπως πεσμένα δέντρα στο δρόμο.

Lexus NX

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!