BMW M4 Competition Cabrio: Τετρακίνητη και με 510 ίππους (video)

Το ανοικτό σπορ μοντέλο έρχεται να σταθεί δίπλα στην M3 sedan και την M4 coupe

BMW M4 Competition Cabrio: Τετρακίνητη και με 510 ίππους (video)

Το ανοικτό σπορ μοντέλο έρχεται να σταθεί δίπλα στην M3 sedan και την M4 coupe

Νέα δεδομένα στην ιστορία της BMW M φέρνει το λανσάρισμα της νέας M4 Convertible. Το αυτοκίνητο που έρχεται να προστεθεί στις νέες Μ3 sedan και M4 coupe, έρχεται αποκλειστικά στην έκδοση Competition, με τετρακίνηση xDrive και αυτόματο κιβώτιο.

Διαθέσιμη στην Ευρώπη εντός του καλοκαιριού, αμέσως μετά την έναρξη παραγωγής τον Ιούλιο, η M4 Competition Convertible εφοδιάζεται με μαλακή οροφή. Ανοίγει και κλείνει εντός 18 δευτερολέπτων ακόμη και εν κινήσει, ενώ το βάρος της είναι κατά 40% μικρότερο από της οροφής της προηγούμενης ανοικτής Μ4. Εξίσου σημαντική είναι η αύξηση κατά 80 λίτρα του χώρου αποσκευών.

Η νέα Μ4 Convertible κρύβει κάτω από το καπό της τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 3 λίτρων με τους 510 ίππους (έναντι 450 ίππων της προκατόχου της). Η ροπή (650 Nm στην μέγιστη τιμή της) περνά στους τροχούς αποκλειστικά μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic, καθώς δεν είναι διαθέσιμο το μηχανικό κιβώτιο. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,7 δλ, λίγο πιο αργά από τις M3 sedan και M4 coupe (3,5 δλ).

Το σύστημα AWD, ειδικά σχεδιασμένο για τα μοντέλα της BMW M, κατανέμει τη ροπή εμπρός / πίσω ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις συνθήκες. Η τετρακίνηση συνδυάζεται με το διαφορικό Active M Differential, το οποίο εξασφαλίζει πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτό βοηθά στη μεταφορά της ροπής στο δρόμο χωρίς μείωση της επιτάχυνσης, κυρίως όταν το αυτοκίνητο πιέζεται δυνατά ή η πρόσφυση στη μία πλευρά είναι  μειωμένη. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμμα 4WD, 4WD Sport και 2WD για κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, με απενεργοποιημένο το Dynamic Stability Control (DSC).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!