Πρεμιέρα για τη Mercedes-Benz T-Class (video)

Με premium χαρακτηριστικά και πολυχρηστικές δυνατότητες έρχεται η νέα T-Class που αντικαθιστά το Citan Tourer.

Πρεμιέρα για τη Mercedes-Benz T-Class (video)

Με premium χαρακτηριστικά και πολυχρηστικές δυνατότητες έρχεται η νέα T-Class που αντικαθιστά το Citan Tourer.

Ένα νέο μοντέλο προστέθηκε στην κατηγορία των πολυχρηστικών μοντέλων και αυτό είναι το νέο Mercedes-Benz T-Class. Έρχεται να αντικαταστήσει το Citan Tourer και να αποτελέσει αντίπαλο των Volkswagen Caddy, Ford Tourneo Connect και Citroen Berlingo. Ωστόσο, η Mercedes υποστηρίζει ότι το νέο T-Class προσφέρει υψηλού επιπέδου ποιότητα και premium χαρακτήρα, που δεν έχουμε δει ποτέ πριν σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Αυτό αναμένεται να αποτελέσει το μοντέλο αναφοράς στο μέλλον, δεδομένου ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές εγκαταλείπουν την κατηγορία, όπως πρόσφατα είδαμε να κάνει η Citroen με το Grand C4 SpaceTourer, οπότε τα μοντέλα που βασίζονται σε van θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες των οδηγών που θέλουν το μέγιστο δυνατό χώρο από το όχημά τους.

Η Mercedes-Benz T-Class βασίζεται στην πλατφόρμα του Citan και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2023. Η επιβατική έκδοση είναι εξοπλισμένη με περισσότερες ανέσεις και μια δεύτερη σειρά καθισμάτων, με τις δύο πίσω πόρτες να είναι συρόμενες. Αυτή του χώρου αποσκευών ανοίγει προς τα επάνω, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής διπλών ασύμμετρων θυρών.

Αυτές οι πόρτες ανοίγουν προς το πλάι για να αποκαλύψουν μια διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων και ενώ το ανταγωνιστικό μοντέλο Volkswagen Caddy απαιτεί την αφαίρεση των καθισμάτων για την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου, η Mercedes-Benz T-Class προσφέρει τη δυνατότητα αναδίπλωσης των καθισμάτων μέσα στο πάτωμα και μάλιστα κατά 60:40.

Επίσημα ο όγκος του χώρου φόρτωσης δεν ανακοινώθηκε, αλλά υπάρχει ένα χαμηλό κατώφλι φόρτωσης 561 χιλ. που βοηθάει στη φόρτωση βαρύτερων αντικειμένων. Παράλληλα, η Mercedes-Benz προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, αναβαθμίζοντας τον lifestyle χαρακτήρα του μοντέλου.

Στις πίσω θέσεις ο χώρος είναι άπλετος, ενώ υπάρχουν και δύο υποδοχές Isofix και μια ακόμα στο εμπρός κάθισμα του συνοδηγού. Αν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες θέσεις, η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2022 θα αποκαλυφθεί και μια έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και επτά θέσεις.

Οι εκδόσεις Style και Progressive με τις οποίες είναι διαθέσιμη η T-Class διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό και κάνουν δημιουργούν σαφείς αποστάσεις από το Citan van. Η έκδοση Style περιλαμβάνει στο εξοπλισμό της μεταξύ άλλων, φιμέ πίσω παράθυρα και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, επενδύσεις από τεχνητό δέρμα Artico και glossy πλαστικά στο ταμπλό και διακοσμητικά σε κίτρινη απόχρωση (Limonite Yellow). Στην έκδοση Progressive υπάρχουν επιπλέον: φώτα LED, διαφορετικές επενδύσεις, ηλεκτρικά πίσω παράθυρα και επιπλέον στοιχεία χρωμίου.

Πλούσιο είναι το επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας, περιλαμβάνοντας επτά αερόσακους, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, αισθητήρα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ενεργό σύστημα υποβοήθησης πέδησης και αναγνώρισης τυφλού σημείου. Το πακέτο Driving Assistance προσφέρει επιπλέον, προσαρμοζόμενο cruise control, park assist με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τις κινητήριες εκδόσεις υπάρχουν δύο βενζίνης και ισάριθμες diesel. Αμφότερες με τέσσερις κυλίνδρους, με αυτήν της βενζίνης να έχει χωρητικότητα 1.332 κ.εκ. με απόδοση 102 και 131 ίππων, με ροπής 200 και 240 Nm αντίστοιχα.

Η μέση κατανάλωση είναι 6,7-7,2 λτ./100 χλμ. και 6,6-7,3 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα, ενώ τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 14,7 δλ. στην εισαγωγική έκδοση T 160 και 11,6 δλ. για την ισχυρότερη T 180, με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 168 χλμ./ώρα και 183 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Από την άλλη οι εκδόσεις diesel T 160 d και T 180 d εφοδιάζονται με έναν κινητήρα 1.461 κ.εκ. που αποδίδει 95 και 116 ίππους, με ροπή 260 και 270 Nm αντίστοιχα. Η μέση κατανάλωση είναι 5,3-5,9 λτ./100 χλμ. και 5,5-5,9 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα, με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 164 και 175 χλμ./ώρα, αντίστοιχα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!