Mercedes-EQB: Ηλεκτροκίνηση για 7 (video)

Το νέο ηλεκτρικό SUV συνδυάζει την τεχνολογία της EQA και την πρακτικότητα της GLB

Mercedes-EQB: Ηλεκτροκίνηση για 7 (video)

Το νέο ηλεκτρικό SUV συνδυάζει την τεχνολογία της EQA και την πρακτικότητα της GLB

Ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο με το αστέρι της Mercedes-Benz στην μάσκα θα υποδεχθούμε εντός του 2021. Η EQB είναι ένα compact SUV μήκους 4,68 μέτρων, με χώρους για έως 7 επιβάτες και αυτονομία που ξεπερνάει τα 400 χλμ. Η πρεμιέρα του έγινε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης, καθώς η Κίνα είναι η πρώτη χώρα κυκλοφορίας του. Θα ακολουθήσει η ευρωπαϊκή έκδοση μέχρι τα τέλη του έτους, με τη γραμμή παραγωγής να βρίσκεται στην Ουγγαρία.

Οπτικά, η EQB υιοθετεί τα στοιχεία που κάνουν τις ηλεκτρικές Mercedes-Benz να ξεχωρίζουν από τα συμβατικά μοντέλα, όπως η μαύρη γρίλια με το κεντρικά τοποθετημένο αστέρι. Τεχνολογικά, έχει δεχτεί επιρροές από δύο SUV της Mercedes-Benz: το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης από την EQA και την πρακτικότητα του εσωτερικού (χάρη στο μεταξόνιο των 2,83 μέτρων) από την GLB. Ως αποτέλεσμα, η EQB μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με τρίτη σειρά καθισμάτων. Εκεί φιλοξενούνται είτε δύο παιδιά είτε δύο ενήλικες με ύψος έως 1,65 μ. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει όγκο από 465 λίτρα, που εκτοξεύεται στα 1.710 όταν γίνει ανάκλιση της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων.

Mercedes-EQS: Η λιμουζίνα των ηλεκτρικών

Εκδόσεις για όλους

Η πλατφόρμα της EQB επιτρέπει στην Mercedes-Benz να διαθέσει το ηλεκτρικό της SUV σε διάφορες παραλλαγές κίνησης, ισχύος και αυτονομίας. Θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους μπροστινούς ή όλους τους τροχούς, με ηλεκτρικά μοτέρ που θα ξεπερνούν συνδυαστικά τους 270 ίππους και με μπαταρίες χωρητικότητας από 66,5 kWh. Ενδεικτικά, η τετρακίνητη EQB 350 4MATIC θα προσφέρει αυτονομία 419 χλμ. στον κύκλο WLTP. Μελλοντικά θα ακολουθήσει παραλλαγή με μεγάλη μπαταρία, για ταξίδια χωρίς ανάγκη φόρτισης.

Όπως όλες οι ηλεκτρικές Mercedes-Benz, έτσι και η GLB υποστηρίζει ταχυφόρτιση σε σταθμό DC έως 100 kW. Εκεί, εντός 30 λεπτών η μπαταρία φορτίζει από το 10% στο 80%. Για τη φόρτιση σε ιδιωτικό χώρο, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με wallbox 11 kW.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!