H μάρκα από την Τουρκία που έφθασε έως το Λας Βέγκας!

Η Togg παρουσίασε τα πλάνα της για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση στην έκθεση CES

H μάρκα από την Τουρκία που έφθασε έως το Λας Βέγκας!

Η Togg παρουσίασε τα πλάνα της για την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση στην έκθεση CES

Η τουρκική start-up Togg παρουσίασε ένα concept car στην έκθεση Consumer Electronic Technology (CES) στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, «θα συνδυάσει προηγμένες ηλεκτρικές, αυτόνομες και συνδεδεμένες τεχνολογίες σε μια σφαίρα σχεδιασμού». Το Togg SUV concept έχει σχεδιαστεί με τη συμβολή της ιταλικής εταιρείας Pininfarina και οι πρώτες εικόνες δείχνουν το κομψό αλλά μάλλον συμβατικό αυτοκίνητο. Το σήμα της εταιρείας αντιπροσωπεύει την ένωση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με δύο βέλη που σχηματίζουν ένα διαμάντι στο κέντρο.

Η Togg έχει υψηλές φιλοδοξίες, με στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων σε πέντε κατηγορίες, έως το 2030. Το πρώτο θα φτάσει στα τέλη του 2022 και θα ακολουθήσει ένα μεσαίου μεγέθους «e-SUV» τους πρώτους μήνες του 2023. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Togg, Gürcan Karakaş, ισχυρίζεται ότι θα είναι «το πρώτο ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάζεται στην ηπειρωτική Ευρώπη από έναν μη παραδοσιακό κατασκευαστή».

Σύμφωνα με την εταιρεία, «τα επόμενα χρόνια» θα ακολουθήσουν ένα sedean κατηγορίας C και ένα hatchback, καθώς κι ένα μικρό SUV και ένα μεσαίο MPV, με τα πέντε μοντέλα να «μοιράζονται το ίδιο DNA». Οι μπαταρίες για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευάζονται από την Togg ως μέρος μιας κοινοπραξίας με την κινεζική εταιρία κατασκευής μπαταριών Farasis Energy. Μάλιστα σκοπεύουν να προμηθεύουν με μπαταρίες και άλλους κλάδους, όπως οι οικιακές εγκαταστάσεις.

Αυτή η ιδέα συνδέει μια σειρά από έξυπνες συσκευές για να δημιουργήσει ένα «οικοσύστημα κινητικότητας». Η Togg έχει δεσμευτεί ότι αυτή η νέα ιδέα κινητικότητας θα είναι «έξυπνη, με επίκεντρο τον χρήστη και με ενσυναίσθηση». Το UseCase Mobility της Togg, που ενσωματώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, δημιουργήθηκε μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!