Νέο Toyota Hilux GR Sport με επιδόσεις και στυλ εμπνευσμένα από τα ράλλυ

Η νέα κορυφαία έκδοση του Hilux θα φτάσει στις εκθέσεις της Toyota στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Νέο Toyota Hilux GR Sport με επιδόσεις και στυλ εμπνευσμένα από τα ράλλυ

Η νέα κορυφαία έκδοση του Hilux θα φτάσει στις εκθέσεις της Toyota στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Το Toyota Hilux είναι ένας από το πιο γνωστά αγωνιστικά των τελευταίων ετών στο Ράλλυ Ντακάρ, έχοντας μάλιστα κατακτήσει τη νίκη στον πιο σκληρό αγώνα στον κόσμο. Αυτή η επιτυχία ενέπνευσε την Toyota Gazoo Racing για τη δημιουργία της νέας κορυφαίας έκδοσης του pick up παραγωγής. Το Hilux GR Sport απευθύνεται σε πελάτες που έχουν την… περιπέτεια μέσα τους και διαθέτει μια σειρά αποκλειστικών χαρακτηριστικών μέσα και έξω. Διαθέτει αυτόματο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα Active Traction Control, ενώ ταυτόχρονα, ο καλύτερος χειρισμός και η άνεση στην οδήγηση έχουν εξασφαλιστεί με αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και μείωση του θορύβου και των κραδασμών.

Το βασικό χαρακτηριστικό στο αναβασθμισμένο σύστημα ανάρτησης είναι η χρήση νέων αμορτισέρ μονού σωλήνα και νέων μπροστινών ελατηρίων. Ο σχεδιασμός των αμορτισέρ προσφέρει μεγαλύτερη διαδρομή για καλύτερη απόσβεση, με ταχύτερη απόκριση και καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Τα μπροστινά ελατήρια έχουν σκληρύνει και τόσο αυτά όσο και τα νέα αμορτισέρ είναι βαμμένα κόκκινα για να κάνουν το Hilux GR Sport να ξεχωρίζει. Σε σύγκριση με το στάνταρ Hilux, οι αλλαγές προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στο χειρισμό και οδηγική άνεση.

Το GR Sport χρησιμοποιεί τον κινητήρα 2,8 λίτρων του Hilux, που παρουσιάστηκε στη γκάμα το 2020. Έχει ισχύ 204 ίππων, και ροπή 500 Nm, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, με χειριστήρια πίσω από το τιμόνι. Η αποκλειστική έκδοση Double Cab, του GR Sport διατηρεί τις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου του Hilux, με ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου και ρυμούλκηση έως 3,5 τόνους.

Η μεγάλη μαύρη μάσκα απέκτησε μια κεντρική οριζόντια γραμμή που φιλοξενεί τον λογότυπο της Toyota και θυμίζει το Hilux τέταρτης γενιάς των αρχών της δεκαετίας του 1980. Η ισχυρή μπροστινή σχεδίαση ενισχύεται από νέα, μεγαλύτερα φώτα ομίχλης. Οι ζάντες είναι 17 ιντσών και έχουν ελαστικά παντός εδάφους, ενώ το διακριτικό σήμα GR Sport και τα νέα κόκκινα αμορτισέρ ξεχωρίζουν.

Στην καμπίνα υπάρχουν νέα σπορ εμπρός καθίσματα σε συνδυασμό μαύρου δέρματος και συνθετικού σουέτ με κόκκινες ραφές. Το «GR Sport» υπάρχει στις πλάτες των καθισμάτων, στα πατάκια, στο κουμπί εκκίνησης και στα γραφικά της οθόνης πληροφοριών. Το μοντέλο έχει επίσης sport αλουμινένια πεντάλ, λεπτομέρειες με επένδυση τύπου carbon fibre, μια κόκκινη διακοσμητική γραμμή σε όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων και μπλε φωτισμό στην επένδυση της πόρτας.

Ο εξοπλισμός βασίζεται στην πιο πλούσια έκδοση του Hilux και περιλαμβάνει προβολείς LED, έξυπνη είσοδο, κουμπί εκκίνησης, διζωνικό κλιματισμό, Downhill Assist Control και αυτόματο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!