Περισσότερο στυλ και τεχνολογία για την Toyota Corolla

Το δημοφιλές οικογενειακό μοντέλο αναβαθμίζεται αισθητικά και στον τομέα του εξοπλισμού

Περισσότερο στυλ και τεχνολογία για την Toyota Corolla

Το δημοφιλές οικογενειακό μοντέλο αναβαθμίζεται αισθητικά και στον τομέα του εξοπλισμού

Η Toyota ανανεώνει σχεδιαστικά και αναβαθμίζει τεχνολογικά την Corolla, ένα αυτοκίνητο με τεράστια κληρονομιά και περισσότερες από 50 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως. Τα μοντέλα Corolla Hatchback, Touring Sports και Sedan θα έχουν από το 2022 ανανεωμένη εμφάνιση και νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Το νέο σύστημα πολυμέσων της Toyota έχει σημαντικά βελτιωμένη συνδεσιμότητα, λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης. Θα προσφέρεται στάνταρ στις εκδόσεις Mid+, GR SPORT, TREK και στις υψηλές εκδόσεις, ενώ θα είναι προαιρετικό στις μεσαίες εκδόσεις. Το νέο σύστημα έχει ισχυρότερη CPU που είναι 2,4 φορές πιο γρήγορη από την τρέχουσα μονάδα και λειτουργεί μέσω οθόνης αφής, υψηλής ευκρίνειας, οκτώ ιντσών. Παρέχει άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από έξυπνες συνδεδεμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης που βασίζεται σε cloud και παρέχει συνεχείς πληροφορίες για την κίνηση, χωρίς να απαιτείται σύνδεση κινητού τηλεφώνου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών για το χειρισμό των πολυμέσων και λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Οι ενημερώσεις του λογισμικού γίνονται over the air και παρέχεται εύκολη σύνδεση smartphone ασύρματα μέσω Apple CarPlay και ενσύρματα μέσω Android Auto. Υπάρχει ακόμα η επιλογή αναβάθμισης σε ένα πιο ισχυρό πακέτο με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης. Στην τιμή αγοράς του οχήματος περιλαμβάνεται ένα τετραετές πακέτο Toyota Smart Connect, το οποίο περιλαμβάνει πλοήγηση με cloud, πληροφορίες για την στάθμευση και οδικά συμβάντα, ενημερώσεις over the air και φωνητικές εντολές.

Νέα χρώματα θα είναι διαθέσιμα, όπως το Platinum White Pearl και τα Silver Metallic, τα οποία θα διατίθενται επίσης σε διχρωμία και για τις εκδόσεις Hatchback και Touring Sports. Η εξωτερική εμφάνιση του sedan συμπληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου 10 ακτίνων, 17 ιντσών με γυαλιστερό φινίρισμα, που θα είναι στάνταρ στην έκδοση Mid+.

Η Toyota επεκτείνει τη συνεργασία της με τον κορυφαίο κατασκευαστή ποδηλάτων TREK Bikes έως το Δεκέμβριο του 2022 και παρουσιάζει μια νέα έκδοση Corolla TREK Special Edition, βασισμένη στο TREK Touring Sports. Αυτή η έκδοση θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από 2λιτρο υβριδικό κινητήρα, θα έχει κατά 20 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και αισθητικές διαφοροποιήσεις εσωτερικά και εξωτερικά.

Οι παραγγελίες για την ανανεωμένη Corolla έχουν ήδη αρχίσει σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!