Νέο Audi A8: Προσεχώς και plug-in υβριδικό (video)

Η ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας ανανεώθηκε σχεδιαστικά και αναβαθμίστηκε τεχνολογικά

Static photo; Color: Manhattan grey

Νέο Audi A8: Προσεχώς και plug-in υβριδικό (video)

Η ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας ανανεώθηκε σχεδιαστικά και αναβαθμίστηκε τεχνολογικά

Πιο αιχμηρή σχεδίαση και περισσότερα συστήματα άνεσης και ασφάλειας χαρίζει η Audi στο ανανεωμένο Α8. Η λιμουζίνα μήκους 5,19 μέτρων διατηρεί το ρόλο της ναυαρχίδας στη γκάμα της μάρκας από το Ingolstadt, όχι μόνο από πλευράς διαστάσεων αλλά και τεχνολογίας. Η ανασχεδιασμένη μάσκα και τα τελευταίας γενιάς φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, συνθέτουν τη νέα οπτική υπογραφή του μεγάλου sedan. Το αμάξωμα του Α8 είναι κατά 58% από αλουμίνιο, υλικό που περιορίζει το βάρος του αυτοκινήτου.

Οι εμπρός προβολείς Digital Matrix LED χρησιμοποιούν τεχνολογία DMD (digital micromirror device). Κάθε φως έχει περίπου 1,3 εκατ. μικροκαθρέπτες που διαμοιράζουν το φως σε πολύ μικρά pixel και επιτρέπουν τον έλεγχο της δέσμης με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Μία νέα λειτουργία είναι ο επιπλέον φωτισμός της λωρίδας στην οποία κινείται το Α8 στον αυτοκινητόδρομο, βοηθώντας τον οδηγό κυρίως σε σημεία όπου πραγματοποιούνται έργα.

Τα πίσω φώτα είναι στάνταρ τεχνολογίας OLED, με τον κάτοχο να μπορεί να παραγγείλει το αυτοκίνητο, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο φωτεινές υπογραφές (τρεις στην περίπτωση του σπορ S8). Όταν το Α8 είναι σταματημένο και ένα άλλο όχημα το πλησιάσει από πίσω σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, ανάβουν αυτόματα τα φώτα OLED, για να προειδοποιήσουν τον οδηγό του οχήματος που πλησιάζει.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση έχει ως στόχο να τονίσει την ευρυχωρία, ενώ νέος είναι ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους φώτα ανάγνωσης, τεχνολογίας Matrix LED, αλλά και καθίσματα που προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης (ειδικά στο A8 L με το μακρύ μεταξόνιο).  Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζεται από δύο οθόνες, διαγωνίου 10,1 και 8,6 ιντσών. Ο προσωπικός βοηθός ενεργοποιείται με τη φράση “Hey Audi!”, ενώ το σύστημα πλοήγησης MMI Navigation plus περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό του ανανεωμένου A8. Προαιρετικά, διατίθενται δύο οθόνες 10,1 ιντσών για τους πίσω επιβάτες, προκειμένου να απολαμβάνουν το περιεχόμενο της επιλογής τους.

Βενζίνη, diesel και στο… βάθος plug-in hybrid

Κατά το λανσάρισμά του, το νέο Audi A8 θα είναι διαθέσιμο με τρία κινητήρια σύνολα. Ο 3λιτρος V6 αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής στην έκδοση 55 TFSI. Ο δε 4.0 TFSI V8 – τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων – εφοδιάζει τόσο το μοντέλο 60 TFSI quattro (με 460 ίππους και 660 Nm ροπής) όσο και το S8 TSFI quattro (εδώ η ισχύς ανεβαίνει στους 571 ίππους και η ροπή στα 800 Nm). Το ανανεωμένο Α8 θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση diesel, ενώ το plug-in υβριδικό μοντέλο θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, tiptronic.

Περίπου 40 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα, με αρκετά να βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό. Τα προαιρετικά ενσωματώνονται στα πακέτα Park, City και Tour. Αυτό που ξεχωρίζει στο πακέτο Park είναι η εξ αποστάσεως στάθμευση του Α8, χωρίς ο οδηγός να είναι εντός του οχήματος. Το πακέτο City περιλαμβάνει όλα τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης εντός πόλης, ενώ το Tour (στάνταρ για την αγορά της Γερμανίας), προσφέρει λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Οι παραδόσεις του νέου μεγάλου Audi θα αρχίσουν στη Γερμανία το Δεκέμβριο, με τις τιμές να αρχίζουν από τα 99.500 ευρώ για το Α8 και τα 144.800 ευρώ για το S8.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!