Mercedes-EQE: Η ηλεκτρική εκδοχή της E-Class (video)

Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την μεγαλύτερη EQS και θα προσφέρει αυτονομία έως 660 χλμ.

Mercedes-EQE: Η ηλεκτρική εκδοχή της E-Class (video)

Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την μεγαλύτερη EQS και θα προσφέρει αυτονομία έως 660 χλμ.

Λίγο πριν οι πύλες της έκθεσης αυτοκινήτου του Μονάχου ανοίξουν για το κοινό, η Mercedes-Benz παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στη γερμανική πόλη τα νέα της μοντέλα.

Ανάμεσά τους ξεχώρισε η EQE, το μεγάλο sedan που – όπως και η “ναυαρχίδα” της γκάμας ηλεκτρικών της μάρκας, EQS – βασίζεται στην αποκλειστικά για premium μοντέλα μηδενικών ρύπων, αρχιτεκτονική EVA2. Το λανσάρισμα της Mercedes-EQE θα γίνει στα μέσα του 2022 και η γραμμή παραγωγής της θα βρίσκεται στη Βρέμη.

Η διαφορά στο μεταξόνιο της EQE από αυτή της μεγαλύτερης EQS είναι στα 9 εκατοστά, φθάνοντας τα 3,12 μέτρα. Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, η EQE έχει ανάλογες της CLS. Η καμπίνα των επιβατών είναι πιο ευρύχωρη από τη συμβατική E-Class, προσφέροντας μεγαλύτερο πλάτος στους εμπρός επιβάτες και περισσότερο “αέρα” για τα γόνατα των πίσω. Λόγω της παρουσίας της μπαταρίας, ο χώρος αποσκευών περιορίζεται στα 430 λίτρα.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 90 kWh, αρκετή για να προσφέρει αυτονομία έως 660 χλμ, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Κατά το λανσάρισμά της, η EQE θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: η πρώτη είναι η EQE 350 με ισχύ 292 ίππους, ενώ για τη δεύτερη δε γνωρίζουμε ακόμη τα οριστικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Στο μέλλον θα προστεθούν και εκδόσεις επιδόσεων, με ισχύ που θα πλησιάζει τους 680 ίππους.

Η σχεδίαση και ο εξοπλισμός του εσωτερικού είναι αναμφίβολα βασισμένα στην EQS, με την μεγάλη οθόνη MBUX Hyperscreen να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο ιδιοκτήτης της EQE θα μπορεί μελλοντικά να… ξεκλειδώνει νέες λειτουργίες, μέσω της εξ αποστάσεως ενημέρωσης του λογισμικού (over-the-air).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!