Genesis GV60: Το ηλεκτρικό SUV με αύρα πολυτέλειας

Το πρώτο μοντέλο της Genesis που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων του Ομίλου Hyundai

Genesis GV60: Το ηλεκτρικό SUV με αύρα πολυτέλειας

Το πρώτο μοντέλο της Genesis που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων του Ομίλου Hyundai

Η Genesis, η premium μάρκα του Hyundai Group, υλοποιεί το πλάνο λανσαρίσματος στην Ευρώπη μίας σειράς από μεσαία και μεγάλα μοντέλα. Τώρα, με το GV60 – ένα SUV με coupe σιλουέτα – εισέρχεται στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, η οποία αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη άνθηση στη Γηραιά Ήπειρο τα επόμενα χρόνια.

Οι πρώτες φωτογραφίες του GV60 αποκαλύπτουν τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του μοντέλου. Αυτό πάντως που δε δημοσιοποίησε η Genesis είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού SUV, πέρα από το ότι βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Με δεδομένο πάντως ότι την ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιούν τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, το Genesis GV60 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις μπαταρίας (έως 77,4 kWh) και ισχύος, να παρέχει δυνατότητα ταχυφόρτισης 800V και αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χλμ.

Σχεδιαστικά, το GV60 ξεχωρίζει από τα διπλά και λεπτά εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, τη φαρδιά γρίλια που είναι τοποθετημένη χαμηλά και κατευθύνει τον αέρα προς τις μπαταρίες, το ‘Clamshell Hood’ το πάνελ που συνδυάζει το καπό και τα φτερά, τη χαμηλά τοποθετημένη πίσω αεροτομή.

Στην πολυτελή καμπίνα των επιβατών συναντάμε τη διπλή οθόνη (για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων) που έχουμε δει και στα Ioniq 5/EV6, όμως εδώ υπάρχουν δύο επιπλέον οθόνες στις οποίες προβάλλεται η εικόνα από τις κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες. Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα «ξεπροβάλει» η κονσόλα, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί μία κρυστάλλινη σφαίρα. Αυτή λειτουργεί ως επιλογέας του κιβωτίου, αλλάζοντας χρώματα και ενημερώνοντας τον οδηγό ότι το GV60 είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Το ηλεκτρικό SUV της Genesis αναμένεται να αποκαλυφθεί στο ευρωπαϊκό κοινό το Σεπτέμβριο, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!