Lamborghini Countach: Η επιστροφή!

Το εμβληματικό ιταλικό supercar ξαναζεί, συνδυάζοντας ρετρό λεπτομέρειες με τη σύγχρονη υβριδική τεχνολογία

Lamborghini Countach: Η επιστροφή!

Το εμβληματικό ιταλικό supercar ξαναζεί, συνδυάζοντας ρετρό λεπτομέρειες με τη σύγχρονη υβριδική τεχνολογία

Το “μεγάλο νέο” της Lamborghini επιβεβαιώθηκε και στα 50ά γενέθλιά της, η Countach επιστρέφει στη γκάμα της ιταλικής μάρκας. Με σαφείς σχεδιαστικές αναφορές στο αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’70, η Countach LPI 800-4 θα κυκλοφορήσει σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή μόλις 112 αυτοκινήτων. Ο αριθμός αποτελεί αναφορά στο “LP 112”, όπως ονομαζόταν εσωτερικά το project εξέλιξης της πρώτης Countach.

Σχεδιαστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από την πρωτότυπη LP500 του 1971 και την πρώτη έκδοση παραγωγής της Countach, την LP400 του 1974. Λεπτομέρειες όπως η τριγωνική εισαγωγή αέρα ανάμεσα στην πόρτα και το αμάξωμα, το χαρακτηριστικό κάλυμμα του κινητήρα και τα τραπεζοειδή περιβλήματα των πίσω φώτων, έχουν περάσει στο νέο supercar. Δεν ισχύει το ίδιο με τα αναδυόμενα εμπρός φώτα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί, προφανώς για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος με πεζούς.

Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων, ισχύος 784 ίππων, συνδυάζεται με την ήπια υβριδική τεχνολογία που έχει εξελιχθεί για την Sian . Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 34 ίππους, με την συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 814 ίππους, αν και για τις ανάγκες του ονόματος (LPΙ 800-4) γίνεται… στρογγυλοποίηση.

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς, ενώ χάρη και στο χαμηλό βάρος (1.595 κιλά) που επιτυγχάνεται με την εκτενή χρήση ανθρακονήματος, οι επιδόσεις βρίσκονται στα… επίπεδα κάθε σύγχρονης δημιουργίας από την Sant’Agata: 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δλ, 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 355 χλμ/ώρα.

“Η Countach LPI 800-4 είναι ένα αυτοκίνητο-οραματιστής του σήμερα, όπως και η προκάτοχός της”, ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann, κατά την παρουσίαση του νέου supercar στην Monterey Car Week, που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στην Καλιφόρνια. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!