Αυτό είναι το απόλυτο Land Rover Defender

Το νέο Octa με τους 635 ίππους είναι το πιο ισχυρό Land Rover Defender που έχει παραχθεί ποτέ, με βελτιώσεις που το κάνουν πιο ικανό εκτός δρόμου.

Αυτό είναι το απόλυτο Land Rover Defender

Το νέο Octa με τους 635 ίππους είναι το πιο ισχυρό Land Rover Defender που έχει παραχθεί ποτέ, με βελτιώσεις που το κάνουν πιο ικανό εκτός δρόμου.

Το νέο Land Rover Defender Octa παρουσιάστηκε ως η απόλυτη έκδοση του δημοφιλούς SUV, με την Land Rover να ισχυρίζεται πως προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Το Octa πρόκειται ουσιαστικά για μια αναβαθμισμένη έκδοση του κανονικού Land Rover Defender 110, καθώς έχει δεχθεί παρεμβάσεις τόσο στο σασί όσο και στην ανάρτηση για να ανταποκρίνεται καλύτερα σε ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 twin-turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων. Οι 635 ίπποι και τα 750 Nm ροπής που παράγει καθιστούν το Octa το ισχυρότερο Land Rover Defender που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Συγκρίνοντάς το με τους 493 ίππους του «απλού» V8 Defender 130 και το χρόνο επιτάχυνσης των 5,4 δευτερολέπτων, βλέπουμε πως η βελτίωση, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι σημαντική.

Οι τροποποιήσεις όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στον κινητήρα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά στα οχήματα με ικανότητες εκτός δρόμου είναι οι γωνίες που διαθέτουν. Όσο μεγαλύτερες είναι οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, τόσο πιο άνετα κινείται το όχημα εκτός δρόμου, χωρίς να προκαλούνται ζημιές. Για αυτόν τον λόγο, οι προφυλακτήρες στο Land Rover Defender Octa είναι καινούργιοι.

Η Land Rover εισήγαγε επίσης νέες λειτουργίες οδήγησης για το σύστημα ανάρτησης. Για σπορ οδήγηση εντός δρόμου υπάρχει η λειτουργία Dynamic, ενώ η λειτουργία Octa, όπως ονομάζεται, προορίζεται για «παιχνίδια» εκτός δρόμου και διαθέτει μέχρι και Launch Control για γρήγορη εκκίνηση σε σαθρές επιφάνειες. Η πλήρης σουίτα των συστημάτων Terrain Response εκτός δρόμου εξακολουθεί να είναι παρούσα, όπως συμβαίνει και με το κανονικό Defender.

land rover defender octa (27)

Το αποτέλεσμα είναι πως, σε συνδυασμό με την ψηλότερη κατά 28 χιλιοστά ανάρτηση, μπορεί να κινείται άφοβα σε δύσβατες διαδρομές. Τα παχύτερα ελαστικά και οι φουσκωμένοι θόλοι αυξάνουν το πλάτος κατά 68 χιλιοστά, ενώ η Land Rover υποστηρίζει πως το Octa έχει το πιο γρήγορο τιμόνι σε σχέση με κάθε άλλο Defender.

 

Το Octa λανσάρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού. Η έκδοση Edition 1 είναι ένα περιορισμένο μοντέλο που θα προσφέρεται μόνο κατά τον πρώτο χρόνο πώλησης. Αυτή διαθέτει μια επιλογή χρώματος που δεν διατίθεται στην κανονική έκδοση, καθώς και αναβαθμισμένο εσωτερικό, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και την επιλογή ειδικά εξελιγμένων προηγμένων ελαστικών παντός εδάφους.

Η Land Rover θα παρουσιάσει επίσημα το Defender Octa στο Goodwood Festival of Speed, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 14 Ιουλίου. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στα τέλη του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!