Το Pininfarina Battista Reversario είναι το απόλυτο one-off hyper GT

Το μοναδικό Reversario κατασκευάστηκε έπειτα από ειδική παραγγελία και θα συμπληρώσει την συλλογή ενός λάτρη της Pininfarina.

Το Pininfarina Battista Reversario είναι το απόλυτο one-off hyper GT

Το μοναδικό Reversario κατασκευάστηκε έπειτα από ειδική παραγγελία και θα συμπληρώσει την συλλογή ενός λάτρη της Pininfarina.

Η Automobili Pininfarina παρουσίασε ένα πραγματικά μοναδικό μοντέλο· και αυτό γιατί κατασκευάστηκε μόνο σε ένα αντίτυπο, χωρίς να υπάρχουν πλάνα για περισσότερα.

Ονομάζεται Battista Reversario, αντλεί έμπνευση από τη φιλοσοφία της ισορροπίας και βασίζεται στο Battista Anniversario.

Αυτό που καθορίζει το Battista Reversario είναι ουσιαστικά ο ιδιαίτερος χρωματικός σχεδιασμός του. Το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία της συγκεκριμένης μοναδικής έκδοσης, είναι πως μαζί με το Anniversario αποτελούν «το Γινγκ και το Γιανγκ» της αυτοκίνησης.

Το γυαλιστερό λευκό κάτω μέρος του αμαξώματος χωρίζεται από το γκρι καπό και την οροφή με μια μπλε λεπτή ρίγα. Οι ειδικές επιγραφές «Reversario» εμφανίζονται μπροστά, στα φτερά και στο κάτω μέρος της ενεργής ηλεκτρονικής αεροτομής.

Το εσωτερικό είναι ντυμένο στα «λευκά». Το λευκό Alcantara στα καθίσματα συνδυάζεται με μπλε λεπτομέρειες στα πλαϊνά μαξιλάρια, ενώ οι ζώνες είναι επίσης μπλε. Το τιμόνι από ανθρακονήματα έχει στο κέντρο του και αυτό μια μπλε ρίγα. Μια πλακέτα που φιλοξενεί και τις δύο εκδόσεις, Anniversario και Reversario, με τρόπο που η μία συμπληρώνει την άλλη, τονίζει τη διαφορετικότητα του μοντέλου.

Το Pininfarina Battista Reversario συνοδεύεται από ένα σετ αποσκευών τριών τεμαχίων, το οποίο αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής του πελάτη. Ο χαρτοφύλακας, η βαλίτσα και η τσάντα κοστουμιού είναι όλα κατασκευασμένα με μαύρο δέρμα, στολισμένα με μπλε μπορντούρα και λευκό Alcantara.

Η παραγγελία για το συγκεκριμένο hyper GT έγινε από έναν συλλέκτη, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Pininfarina. Μάλιστα έχει στην κατοχή του το τελευταίο από τα 5 συνολικά Battista Anniversario και θέλησε να δημιουργήσει την τέλεια αρμονία δύο αυτοκινήτων τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται.

Φυσικά, το Reversario δεν είναι μονάχα όμορφο. Κάτω από το αμάξωμα από ανθρακονήματα κρύβονται τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίες το κάνουν το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει παραχθεί στην Ιταλία. Οι 1.900 ίπποι και τα 2.340 Nm ροπής εκτοξεύουν το όχημα από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,86 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,79 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!