Νέος επικεφαλής της Opel από το Σεπτέμβριο

Ο Uwe Hochgeschurtz θα διαδεχθεί τον Michael Lohscheller

Νέος επικεφαλής της Opel από το Σεπτέμβριο

Ο Uwe Hochgeschurtz θα διαδεχθεί τον Michael Lohscheller

Νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο θα έχει από το φθινόπωρο η Opel, σε μία σημαντική περίοδο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το λανσάρισμα του νέου Astra και του ανανεωμένου Grandland. Ο Uwe Hochgeschurtz, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του CEO της Renault Γερμανίας, Αυστρίας & Ελβετίας, διορίστηκε CEO της Opel, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, 2021. Θα διαδεχθεί τον Michael Lohscheller, ο οποίος αποφάσισε να αναζητήσει νέες προκλήσεις εκτός του ομίλου Stellantis.

Η αλλαγή στην κορυφή της Opel γίνεται σε μία εποχή που η γερμανική μάρκα του ομίλου Stellantis επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στην Κίνα, και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του εξηλεκτρισμού.

Ο Uwe Hochgeschurtz θα ενταχθεί στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου Stellantis και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO, Carlos Tavares. Ξεκίνησε την καριέρα του στη βιομηχανία αυτοκινήτου το 1990 από τη Ford, πριν προσχωρήσει στη VW το 2001 και στη συνέχεια στη Renault το 2004. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στη Γερμανία (Wuppertal & Cologne), στο Ηνωμένο Βασίλειο (Birmingham) και στο Παρίσι (Paris Dauphine).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Michael Lohscheller για τις ισχυρές, βιώσιμες βάσεις που έθεσε μαζί με τους εργαζόμενους για την Opel. Αυτή η εντυπωσιακή ανάκαμψη προετοιμάζει το δρόμο για την προσεχή παγκόσμια εμπορική εξέλιξη της μάρκας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Uwe Hochgeschurtz θα κρατήσει γερά το τιμόνι της Opel σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της, έχοντας μία εμπειρία 30 και πλέον χρόνων στην αγορά του αυτοκινήτου. Εύχομαι στον Michael το καλύτερο δυνατό για το επόμενο βήμα στην καριέρας του» δήλωσε ο Carlos Tavares CEO της Stellantis.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!