Πρώτη εμφάνιση για το νέο Lexus NX

Η νέα γενιά του μεσαίου, premium, SUV θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγου

Πρώτη εμφάνιση για το νέο Lexus NX

Η νέα γενιά του μεσαίου, premium, SUV θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγου

Με παρατεταγμένη την πλήρη γκάμα της πάει η Lexus στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγου (15-19 Ιουλίου), όπου την προσοχή αναμένεται να τραβήξουν δύο μοντέλα. Το νέο NX και το IS 500 Performance Launch Edition.

Το NX έχει σημειώσει 170.000 πωλήσεις στην Ευρώπη από 2014 και η κληρονομιά που αφήνει στον νέο του απόγονο είναι βαριά. Έτσι η Lexus το «φόρτωσε» με πρωτιές. Το ολοκαίνουριο μεσαίο SUV είναι το πρώτο Plug-in υβριδικό της μάρκας, διαθέτει μια εντελώς νέα πλατφόρμα, ένα νέο σύστημα πολυμέσων και το σύστημα Safe Exit Assist που προειδοποιεί τους επιβάτες όταν ανοίγουν τις πόρτες αν πλησιάζει ποδηλάτης ή άλλο αυτοκίνητο, ώστε να αποφύγουν την
επαφή.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Lexus NX

Διαθέσιμο από το προσεχές φθινόπωρο στην Ευρώπη, το νέο NX είναι κατά 2 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος και σε πλάτος ενώ και το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 3 εκατοστά. Έχει γυάλινη πανοραμική οροφή και εντυπωσιακές αλουμινένιες ζάντες 20’’ σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Βελτιωμένο και στις επιδόσεις του, το νέο NX διαθέτει ισχυρότερους κινητήρες,
υπερτροφοδοτούμενους και υβριδικούς. Κορωνίδα είναι το τετρακίνητο NX 450h+, το πρώτο plug-in υβριδικό στην ιστορία της Lexus. Ο βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και μαζί δίνουν ισχύ 306 ίππων ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου 18,1 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία για 63 χλμ. σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση καυσίμου (σε κύκλο WLTP) δεν ξεπερνά τα 3 λίτρα στα 100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 40γρ/100 χλμ.

Lexus NX

Το υβριδικό NX 350h φέρει επίσης κινητήρα 2,5 λίτρων βενζίνης με 242 ίππους και προσφέρει δυνατότητα επιλογής προσθιοκίνητης ή τετρακίνητης έκδοσης. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το Lexus Safety System+ 3,0 με πολλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το Safe Exit Assist αλλά και το σύστημα αυτόνομης πέδησης που αναγνωρίζει μοτοσυκλέτες και άλλα εμπόδια, όπως πεσμένα δέντρα.

Ως το πρώτο μοντέλο στη νέα σειρά επιδόσεων Lexus F SPORT, στο Σικάγο θα υπάρχει και το IS 500 Performance Launch Edition, με ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5.0 λίτρων που αποδίδει 472 ίππους και προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής με μόλις 500 αριθμημένα κομμάτια να παράγονται.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!