Προ των πυλών το επόμενο ηλεκτρικό SUV της Audi

Το Q6 e-tron… συνελήφθη να κάνει δοκιμές πριν βγει στην κυκλοφορία το 2022

Προ των πυλών το επόμενο ηλεκτρικό SUV της Audi

Το Q6 e-tron… συνελήφθη να κάνει δοκιμές πριν βγει στην κυκλοφορία το 2022

Η γερμανική μάρκα θα επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα των ηλεκτρικών SUV της με τη νέα χρονιά με ένα συγγενές μοντέλο της επερχόμενης ηλεκτρικής Porsche Macan.

Η γκάμα των e-tron της Audi πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες έως το 2022, με το νέο Q6 e-tron να πλαισιώνει τα υπάρχοντα μοντέλα e-tron και το Q4 e-tron. Ενώ το e-tron είναι χτισμένο στην ίδια πλατφόρμα με ορισμένα SUV της Audi με κινητήρα καύσης και το Q4 e-tron μοιράζεται τα βασικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας MEB με τα Volkswagen ID.4 και Skoda Enyaq iV, το Q6 e-tron βασίζεται στη νέα «PPE» (Premium Platform Electric), τη βάση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας, η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche.

Αυτό σημαίνει ότι το Q6 e-tron θα είναι ένα τεχνολογικά συγγενές μοντέλο της ηλεκτρικής έκδοσης του δημοφιλούς SUV της Porsche, του Macan, που έχει ήδη ανακοινωθεί και η οποία είναι πιθανό να αποκαλυφθεί πλήρως πριν από την έκδοση του Audi.

Συνολικά, η Audi σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025 και σκοπεύει να καλύψει το ένα τρίτο των πωλήσεών της μέχρι εκείνη τη στιγμή. Καθώς η πλατφόρμα PPE ενσωματώνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τεχνολογίας 800 Volt, όπως η ήδη διαθέσιμη Porsche Taycan, τόσο το Q6 e-tron όσο και η ηλεκτρική Macan θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να φορτιστούν ταχέως με ισχύ350 kW.

Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται αυτονομία περίπου 480 χλμ., καθώς και μια μεγάλη τιμή ισχύος ελάχιστα πιο πάνω από τους 500 ίππους, που δεν αποκλείεται να είναι περαιτέρω ενισχυμένη, ώστε να προκύψει κι ένα μοντέλο υψηλής απόδοσης, τύπου “RS”», με παρόμοιο τρόπο με τις standard και RS εκδόσεις του τετράθυρου e- tron GT.

Φωτογραφίες: drivingelectric.com

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!