To Audi Q6 e-tron Sportback με ελάχιστο καμουφλάζ

Το πολυαναμενόμενο Audi Q6 e-tron εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές στην πιο κομψή μορφή Sportback.

To Audi Q6 e-tron Sportback με ελάχιστο καμουφλάζ

Το πολυαναμενόμενο Audi Q6 e-tron εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές στην πιο κομψή μορφή Sportback.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron Sportback εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές, αποκαλύπτοντας νέες λεπτομέρειες για το κομψότερο σχήμα του αμαξώματος του ηλεκτρικού μοντέλου. Αυτή η έκδοση coupe-SUV που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2024, πιθανότατα λίγο καιρό μετά το στάνταρ SUV Q6 e-tron, θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα βασίζονται στην ειδική πλατφόρμα PPE της Audi που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το Sportback θα έρθει με ένα κομψά διαμορφωμένο αμάξωμα, αναμειγνύοντας τους τονισμένους θόλους του Q6 με μια γραμμή οροφής που χαμηλώνει στο πίσω μέρος και το παρμπρίζ να εκτείνεται περισσότερο προς τα κάτω. Όπως συμβαίνει με πολλά σύγχρονα coupe-SUV, το τζάμι είναι πιο λεπτό σε σχέση με αυτό του SUV, με τη θύρα του χώρου αποσκευών να διαθέτει μια μικρή ενσωματωμένη πίσω αεροτομή, που συμβάλλει στη βελτίωση της ροής του αέρα γύρω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φαίνεται να είναι ένα μοντέλο χαμηλότερων προδιαγραφών, με ένα βασικό σετ LED φωτιστικών σωμάτων και μικρότερες διαστάσεις τροχών. Τα σπορ μοντέλα S-Line αναμένεται να αποτελέσουν την πλειονότητα των πωλήσεων.

Μηχανικά, πολύ λίγα πράγματα θα αλλάξουν στο Q6 e-tron Sportback σε σχέση με το SUV. Γνωρίζουμε ήδη ότι θα λανσαριστεί αρχικά σε δύο εκδόσεις, αμφότερες με διπλό κινητήρα και μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh. Το βασικό Q6 55 θα αποδίδει 400 ίππους, με το πιο σπορ SQ6 να ανεβάζει την απόδοση στους 517 ίππους. Αναμένονται ταχύτητες φόρτισης έως και 270 kW, οι οποίες θα επιτρέπουν την πλήρωση της μπαταρίας από 10-80% σε 30 λεπτά.

Έχουμε επίσης ήδη δει το εσωτερικό του νέου Q6, που είναι πλούσιο σε τεχνολογία. Το ντεμπούτο της θα κάνει η νέα γενιά τεχνολογίας MMI που θα είναι προσβάσιμη μέσω μιας τεράστιας οθόνης αφής 14,5 ιντσών. Για πρώτη φορά σε Audi, υπάρχει επίσης μια οθόνη 10,9″ για τους επιβάτες, ενώ υπάρχει και μια νέα γενιά Virtual Cockpit.

Όπως και με το SUV, αναμένουμε ότι ένα RS Q6 Sportback θα είναι διαθέσιμο αργότερα, με ακόμα πιο επιθετικό σχεδιασμό αμαξώματος και περισσότερη ισχύ από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το στάνταρ Q6 e-tron θα αποκαλυφθεί το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ενώ αυτό το Sportback πιθανότατα θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!