H Audi έτοιμη να αποκαλύψει τις… σφαίρες της

Η τριάδα των πρωτότυπων Sphere, σηματοδοτεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής μάρκας τα επόμενα χρόνια

H Audi έτοιμη να αποκαλύψει τις… σφαίρες της

Η τριάδα των πρωτότυπων Sphere, σηματοδοτεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γερμανικής μάρκας τα επόμενα χρόνια

Η Audi παρουσίασε μία τριάδα νέων πρωτότυπων αυτοκινήτων, που θα αποκαλυφθούν στην τελική μορφή τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Audi, Mark Lichte, περιγράφει τα αυτοκίνητα ως μία πρώτη ματιά προς την κατεύθυνση, που θα ακολουθήσει η φίρμα στο μέλλον. Ο αντιπρόεδρος της μάρκας Audi, Henrik Wenders, αποκαλεί τη συλλογή των πρωτότυπων οχημάτων «σφαίρες, που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες υψηλής κατηγορίας», επισημαίνοντας τα ονόματα των τριών οχημάτων: Sky Sphere, Grand Sphere και Urban Sphere.

Και τα τρία τους θα είναι πρωτότυπα, τα οποία θα συγκεντρώνουν τα βλέμματα, με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για μια νέα εποχή σχεδίασης για τη μάρκα, που γράφτηκε από τον Lichte, ο οποίος βρίσκεται στην Audi από το 2014. Τα χαρακτηριστικά αυτονομίας και τεχνητής νοημοσύνης θα διαδραματίσουν βασικούς ρόλους σε αυτά τα οχήματα, σύμφωνα με το σχεδιαστή τους.

Για παράδειγμα, το Sky Sphere περιγράφεται ως ένα «αυτοκίνητο του οδηγού», που διαθέτει αυτόνομες δυνατότητες. Ενώ το όνομα μας δίνει μια πρόγευση ότι θα μπορούσε να είναι ένα cabriolet, ένα απλό σκίτσο της γραμμής του προφίλ του αυτοκινήτου υποδηλώνει ότι θα υπάρχει ένα είδος οροφής. Οι αναλογίες, βέβαια, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σπορ αυτοκίνητο με ένα τεράστιο καπό, μια μεγάλη αναλογία μήκους οροφής προς το μήκος του οχήματος κατά το διαμήκη άξονα και ένα μικρού μήκους πίσω τμήμα. Είναι πιθανό να είναι το πρώτο αυτοκίνητο, που παρουσιάζεται από την τριάδα και θα μπορούσε κάλλιστα να εμφανιστεί στο Concours d’ Elegance του 2021 στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, όπου η Audi έχει αποκαλύψει και στο παρελθόν σπορτίφ και φουτουριστικά πρωτότυπα οχήματα, όπως το PB18 e-tron.

Η Audi θα αποκαλύψει ακόμα ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, που ονομάζεται “Grand Sphere”, το οποίο ο Lichte περιγράφει ως «τα πάντα σχετικά με τις μεγαλεπήβολες εμφανίσεις. Εντυπωσιακή και προσωπική. Μια υπέροχη, υψηλής ποιότητας εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.» Ένα παρόμοιο σκίτσο-πρόγευση αποκαλύπτει ένα μεγάλο sedan ή μια λιμουζίνα, το οποίο, όπως και το δεύτερο μοντέλο στη σειρά Spheres, θα μπορούσε να αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου του 2021, το οποίο αναλαμβάνει για πρώτη φορά μετά από τη Φρανκφούρτη, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το τρίτο και τελευταίο μοντέλο στην τριάδα θα είναι το Urban Sphere. Είναι πιθανότατα ένα νέο Concept για SUV, αν δεχτούμε αρκετά πιστά το σκίτσο-πρόγευση. «Όλα τα πρωτότυπα μαζί αποτελούν μια έκφραση του τρόπου δημιουργίας του μέλλοντος», αναφέρει ο Lichte.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!