Έναρξη παραγωγής του νέου Hyundai Kona Electric στην Τσεχία

Η Hyundai ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του ολοκαίνουργιου Kona Electric στο εργοστάσιό της HMMC, που εδρεύει στην Τσεχία.

Έναρξη παραγωγής του νέου Hyundai Kona Electric στην Τσεχία

Η Hyundai ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του ολοκαίνουργιου Kona Electric στο εργοστάσιό της HMMC, που εδρεύει στην Τσεχία.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους παραγωγής του νέου Hyundai Kona Electric, το εργοστάσιο του HMMC σκοπεύει να κατασκευάσει περισσότερες από 20.000 μονάδες του μοντέλου, καθώς έχει δεσμευτεί να εμπορεύεται μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη μέχρι το 2035.

Η δεύτερη γενιά του Kona έχει ως κορυφαία έκδοση την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή (EV). Η Hyundai εξέλιξε το Kona πρώτα ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στα πλαίσια της επιταχυνόμενης στρατηγικής ηλεκτροκίνησης, η οποία θα δει την παρουσίαση 11 νέων ηλεκτρικών Hyundai στην αγορά μέχρι το 2030.

Το 2020, η πρώτη γενιά του Kona Electric έγινε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Hyundai που κατασκευάστηκε στην Ευρώπη. Η στρατηγική απόφαση να συμπληρωθεί η κατασκευή του από το εργοστάσιο Ulsan της εταιρείας στη Νότια Κορέα με την παραγωγή στο HMMC, μείωσε δραστικά τους χρόνους παράδοσης για τους πελάτες στην Ευρώπη. Η δεύτερη γενιά του Kona Electric συνεχίζει αυτή τη στρατηγική για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής αγοράς.

Επιπλέον, οι ειδικοί της HMMC είχαν σημαντικό λόγο στην εξέλιξη του νέου μοντέλου για την Ευρώπη, ξεκινώντας από την προετοιμασία των αρχικών σχεδίων. Αυτή η νέα διαδικασία εξέλιξης τους επέτρεψε όχι μόνο να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα και τις παραμέτρους του ολοκαίνουργιου Kona Electric, αλλά και να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του εργοστασίου.

To HMMC εκτιμά ότι το Kona Electric θα αντιπροσωπεύει το 15% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου μέχρι τα τέλη του 2023, χάρη στο γεγονός θα παραδίδεται σε 20 επιπλέον χώρες πέραν από τις 22 σημερινές ευρωπαϊκές αγορές. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα παραχθούν 21.000 αυτοκίνητα του μοντέλου νέας γενιάς, ενώ το 2024 θα κατασκευαστούν άλλες 50.000 μονάδες.

Το Kona Electric θα παράγεται πλέον στο HMMC και σε έκδοση με το τιμόνι δεξιά, για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Κύπρο. Νέοι προορισμοί για το ηλεκτρικό μοντέλο θα περιλαμβάνουν επίσης την Τουρκία και το Ισραήλ, τη νήσο Ρεϋνιόν και Γουαδελούπη.

Το εργοστάσιο με έδρα την Τσεχία θα συνεχίσει να παράγει δύο εκδόσεις του Kona Electric με διαφορετικές χωρητικότητες μπαταριών. Αμφότερες προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία από τις προηγούμενες εκδόσεις τους. Το Kona Electric με μπαταρία 65,4 kWh είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 160 kW και προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία του αυτονομία 514 χλμ. (WLTP). Η βασική έκδοση θα διαθέτει μπαταρία 48,4 kWh και ηλεκτροκινητήρα 114,6 kW, παρέχοντας αυτονομία 377 χλμ. (WLTP).

Οι κυψέλες μπαταρίας του Kona Electric κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της LG Energy Solution στο Wroclaw της Πολωνίας. Στη συνέχεια, οι μπαταρίες συναρμολογούνται στην τελική τους μορφή στις ίδιες εγκαταστάσεις της HMMC που παρήγαγε τα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων μέχρι το τέλος του 2021.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Hyundai στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!