Bentley Continental GT3 Pikes Peak: Ένα “θηρίο” με εναλλακτικά καύσιμα

Απέδειξε την ταχύτητά του στη διάσημη ανάβαση, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο από όλα τα ηλεκτρικά

Bentley Continental GT3 Pikes Peak: Ένα “θηρίο” με εναλλακτικά καύσιμα

Απέδειξε την ταχύτητά του στη διάσημη ανάβαση, σημειώνοντας καλύτερο χρόνο από όλα τα ηλεκτρικά

Η αγωνιστική Bentley, την οποία οδηγούσε ο πρώην “Βασιλιάς του βουνού”, Νεοζηλανδός Rhys Millen, συμμετείχε στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak. Το μήκος της διαδρομής ήταν μειωμένο φέτος, εξαιτίας της παρουσίας πάγου στην κορυφή του βουνού. Η Continental GT3 που χρησιμοποιούσε βιοκαύσιμα, διέσχισε τη γραμμή τερματισμού σε 6:36.281, παρά το γεγονός ότι προς το τέλος προέκυψε βλάβη στον κινητήρα. Ο χρόνος ήταν αρκετός για να επικρατήσει όλων των άλλων συμμετεχόντων με εναλλακτικά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών ανταγωνιστών.

Το χιόνι και ο πάγος κοντά στη βουνοκορφή σήμανε ότι η γραμμή τερματισμού τοποθετήθηκε πιο χαμηλά απ’ όσο συνήθως, και πιο συγκεκριμένα σε υψόμετρο 3.895 μέτρων στο Devil’s Playground, περικόπτοντας το τελευταίο τρίτο της κανονικής διαδρομής, κάτι που έκανε αδύνατη την κατάρριψη του ρεκόρ στην κατηγορία Time Attack.

Παρόλ’ αυτά, η Continental GT3 Pikes Peak, που εξελίχθηκε από μια ομάδα συνεργασίας των Bentley, Fastr, Roger Clark Motorsport, M-Sport και Rhys Millen Racing και σημείωσε έναν εξαιρετικό ρυθμό στους δύο πρώτους τομείς. Λίγες στροφές πριν από το τέλος, ένα πρόβλημα με την πίεση σήμανε ότι χάθηκαν 16 δευτερόλεπτα, ρίχνοντας τον Millen στη δεύτερη θέση στην κατηγορία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!