Το νέο Hyundai Santa Fe καταφθάνει με τολμηρή εμφάνιση

H SUV ναυαρχίδα της Hyundai, το Santa Fe, επιστρέφει με νέα τεχνολογία και φιλοδοξίες να κατακτήσει την premium αγορά.

Το νέο Hyundai Santa Fe καταφθάνει με τολμηρή εμφάνιση

H SUV ναυαρχίδα της Hyundai, το Santa Fe, επιστρέφει με νέα τεχνολογία και φιλοδοξίες να κατακτήσει την premium αγορά.

Το Hyundai Santa Fe είναι μαζί μας από την αλλαγή της χιλιετίας και τώρα ήρθε η ώρα να λανσαριστεί η 5η γενιά του μεγάλου SUV της μάρκας. Η κορεατική εταιρεία αναφέρει ότι η πλήρης αποκάλυψη του νέου αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Παρότι η Hyundai και η αδελφή εταιρεία Kia επενδύουν πολλά χρήματα για τις αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις τους, τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως το νέο Santa Fe, είναι σαφές ότι εξακολουθούν να είναι σημαντικά. Αναμένουμε ότι το ολοκαίνουργιο Santa Fe θα αρχίσει να πωλείται προς το τέλος του έτους, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το facelift του αδελφού μοντέλου της Kia, του Sorento.

Ως εναλλακτική λύση του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού SUV Ioniq 7, το Santa Fe διαθέτει μερικά σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από το EV αδερφάκι του, όπως οι γωνιακές επιφάνειες, το εμπρός μέρος και η φωτεινή μπάρα LED πλήρους πλάτους.Τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «H» εναρμονίζονται με το μοτίβο H στην εμπρός μάσκα.

Η Hyundai αναφέρει ότι το μεταξόνιο του Santa Fe έχει επιμηκυνθεί και για να δημιουργηθεί ένα πιο επιβλητικό στήσιμο υπάρχουν διογκωμένοι θόλοι τροχών που φιλοξενούν ελαστικά με ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Τα πίσω φώτα είναι σε σχήμα H όπως και τα εμπρός και το όνομα «Santa Fe» αναγράφεται στη θύρα του χώρου αποσκευών.

Η πιο εμφανής αλλαγή στο εσωτερικό είναι η κυρτή διπλή οθόνη, όπως θα συναντούσατε σε μία BMW iX. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών είναι πλέον συνδεδεμένος με την κεντρική οθόνη, όπου περιμένουμε να βρούμε το τελευταίο σύστημα infotainment της Hyundai. Το δέρμα Nappa και τα ξύλινα φινιρίσματα προσδίδουν στο εσωτερικό του Santa Fe εκλεπτυσμένο στυλ, όπως αναφέρει η Hyundai.

Ένας μεγάλος πίνακας ελέγχου που βρίσκεται χαμηλότερα στο ταμπλό φιλοξενεί κυρίως τις λειτουργίες κλιματισμού, με φυσικούς επιλογείς και για τον ήχο. Αναμένεται ότι το Santa Fe θα πωλείται αποκλειστικά ως επταθέσιο, ενώ τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως, δημιουργώντας επίπεδη επιφάνεια.

Το απερχόμενο Santa Fe χρησιμοποιεί την πλατφόρμα N3, η οποία επιτρέπει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η Hyundai δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τεχνικές προδιαγραφές του νέου αυτοκινήτου, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα, με τα συστήματα κίνησης να αποκτούν ενδεχομένως βελτιώσεις για να γίνουν πιο αποδοτικά. Δεν θα κατασκευαστεί αμιγώς ηλεκτρικό Santa Fe, με το Ioniq 7 να αναλαμβάνει το ρόλο ενός οικογενειακού, αμιγώς ηλεκτρικού μεγάλου SUV στη γκάμα της Hyundai.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Hyundai στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!