Συνεχίζει ακάθεκτος ο Verstappen: Pole position και στο GP Στυρίας

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing επικράτησε στις κατατακτήριες των δύο οδηγών της Mercedes

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Verstappen: Pole position και στο GP Στυρίας

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing επικράτησε στις κατατακτήριες των δύο οδηγών της Mercedes

Την τρίτη του φετινή pole position στη Formula 1 κατέκτησε στην Αυστρία ο Max Verstappen. Ο οδηγός της Red Bull Racing δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από το δίδυμο της Mercedes-AMG και θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα (4μμ ώρα Ελλάδας) από την πρώτη θέση.

Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Valtteri Bottas, όμως λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε στις ελεύθερες δοκιμές θα χάσει τρεις θέσεις στο grid. Έτσι, δίπλα στον Verstappen θα βρεθεί ο Lewis Hamilton.

Αναλυτικά όσα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου:

Ο Max Verstappen ήταν ο νικητής της σαββατιάτικης μάχης στην πίστα του Spielberg, επικρατώντας έτσι του επτάκις πρωταθλητή Lewis Hamilton, σημειώνοντας την 3η του φετινή pole position. Ευχάριστη έκπληξη ο Lando Norris που θα εκκινήσει τρίτος, ενώ εκτός Q3 βρέθηκαν οι Ferrari και McLaren των Sainz και Ricciardo αντίστοιχα.

Το Q1 ξεκίνησε με τον Latifi να σημειώνει πρώτος χρόνο στην πίστα, δεν κατάφερε ωστόσο να προκριθεί στο Q2 ενώ εκτός συνέχειας έμειναν επίσης οι δύο οδηγοί της Haas (Schumacher και Mazepin) μαζί με τους Ocon και Raikkonen (Alfa Romeo). Ταχύτερος ήταν ο Max Verstappen (1:04:489) με πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο Bottas.

Στο Q2 όλοι οι οδηγοί σημείωσαν τους ταχύτερούς τους γύρους με τη μαλακή γόμα, εκτός των δύο οδηγών της Mercedes αλλά και των Verstappen και Giovinazzi. O Ιταλός ωστόσο έμεινε εκτός συνέχειας μαζί με τους Russell και Vettel, ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Ferrari του Carloz Sainz, καθώς και της McLaren του Daniel Ricciardo. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Perez (1:04.197) με τον Lando Norris να έπεται.

Στην τελευταία περίοδο των δοκιμαστικών, ο Hamilton ήταν εκείνος που άνοιξε τον χορό των γρήγορων γύρων, με τον Verstappen να απαντάει με 1:03:841, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και του χάρισε την pole position. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Valtteri Bottas, ο οποίος όμως έχει ποινή τριών θέσεων (λόγω του τετακέ εντός των pits στο FP2) και έτσι θα εκκινήσει στην πέμπτη θέση, με τον Sergio Perez 4ο, τον Lando Norris 3ο και τον Lewis Hamilton 2ο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως εκκρεμεί η απόφαση των αγωνοδικών, για το συμβάν μεταξύ των Valtteri Bottas και Yuki Τsunoda που συνέβη στο Q3.

Στον αυριανό αγώνα (στις 16:00 ώρα Ελλάδος) ο Max Verstappen θα προσπαθήσει να φτάσει στην 14η του νίκη στην Formula 1, με τον Lewis Hamilton να θέλει να μειώσει τη διαφορά των 12 βαθμών που τους χωρίζει στο πρωτάθλημα οδηγών.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!