Ένα camper trailer σε ρόλο φορτιστή

Το Boulder εκτός από την φιλοξενία έως και τεσσάρων ατόμων σε εξορμήσεις στην φύση μπορεί να λειτουργήσει και ως φορτιστής ηλεκτροκίνητων οχημάτων και όχι μόνο

Ένα camper trailer σε ρόλο φορτιστή

Το Boulder εκτός από την φιλοξενία έως και τεσσάρων ατόμων σε εξορμήσεις στην φύση μπορεί να λειτουργήσει και ως φορτιστής ηλεκτροκίνητων οχημάτων και όχι μόνο

Εκ πρώτης όψεως το Boulder, ένα camper trailer που κατασκευάζει η αμερικανική Colorado Teardrops δείχνει ως το απόλυτο εκδρομικό εργαλείο για εξορμήσεις και παραμονή στην φύση, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό καθώς το δάπεδό του φιλοξενεί μια μπαταρία 75 kWh η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε μέρη όπου δεν υπάρχει προσβάσιμος φορτιστής.

H μπαταρία φιλοξενείται σε πλαίσιο από χάλυβα, αυξάνοντας το βάρος της κατασκευής σε 998 κιλά, μέγεθος όχι τόσο μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα συμβατικά αντίστοιχα trailer της ίδιας εταιρείας, χωρίς την προσθήκη μπαταρίας έχουν βάρος 667 κιλών.

Κρίσιμη λεπτομέρεια για τις ΗΠΑ που διατίθεται, είναι ότι το Boulder, εκτός από ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να παράσχει ενέργεια οπουδήποτε χρειάζεται συμπεριλαμβανομένων οικιών με την εταιρεία να το διαφημίζει ως «Powewall σε τροχούς» και για αυτό ακριβώς, η αγορά του να επιδοτείται με ποσό 12.000 δολαρίων, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζουν στις ΗΠΑ για την μείωση του πληθωρισμού.

Σε ό,τι αφορά την κύρια χρήση του ως χώρου φιλοξενίας, το συνολικού μήκους 4,9 μέτρων trailer υπόσχεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει για διανυκτέρευση έως και τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο θα κοιμηθούν σε κρεβάτι queen size και τα άλλα δύο σε κουκέτες. Εσωτερικά, το μήκος της καμπίνας διαμορφώνεται σε 3,81 μέτρα ενώ το ωφέλιμο πλάτος της σε 1,5 μέτρο.

Παράλληλα σύμφωνα με τις συστάσεις, προσφέρει πλήρη θερμονωση και ηχομόνωση ενώ, αυτονόητα, ο εσωτερικός χώρος διαθέτει πρίζες για την φόρτιση συσκευών. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του περιλαμβάνονται επίσης σύστημα κλιματισμού 2.000 Watt προς 3.250 δολάρια, δεξαμενή νερού με αντλία καθώς και θερμάστρα προπανίου. Για λόγους «τάξης», αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική του τιμή ανέρχεται σε 67.000 δολάρια.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει η αμερικανική φίρμα δεν πρόκειται να περιοριστεί στο Boulder καθώς ετοιμάζει μια ακόμα πολυτελέστερη και μεγαλύτερη σε μήκος έκδοση (5,2 μ.), ονόματι Golden η οποία θα ενσωματώνει μπαταρία 125 kWh καθώς και μια ακόμα μεγαλύτερη (8,3 μ.) με μπαταρία 200 kWh.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!