Peugeot 508: Το νέο πρόσωπο του λιονταριού

Η ναυαρχίδα της Peugeot ανανεώνεται, αποκτώντας πιο ελκυστικό πρόσωπο και ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία.

Peugeot 508: Το νέο πρόσωπο του λιονταριού

Η ναυαρχίδα της Peugeot ανανεώνεται, αποκτώντας πιο ελκυστικό πρόσωπο και ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία.

Η Peugeot προχώρησε στην ανανέωση του 508, που αφορούν και τους δύο τύπους αμαξώματος, με τη ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρείας να αποκτά πιο έντονο σχεδιαστικά εμπρός μέρος, περισσότερη τεχνολογία και εξοπλισμό. Αναλυτικότερα, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα πιο επιθετική μάσκα και νέα φωτεινή επιγραφή, με πολύ λεπτά Matrix LED φώτα, που συνοδεύουν όλες τις εκδόσεις.

Πίσω τα χαρακτηριστικά LED με τις τρεις «νυχιές» διακρίνονται για τη ροή που έχουν τα φώτα κατά τη λειτουργία τους. Νέες είναι οι ζάντες που πατάει το 508, με διάσταση 18 ιντσών και ειδική σχεδίαση που συνδυάζει το στιλ με την αεροδυναμική. Το νέο Peugeot 508 διατίθεται σε επτά χρωματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των τριών εντελώς νέων Okenite White, Eclipse Blue και Titanium Grey.

Στο εσωτερικό συναντάμε την εξέλιξη του Peugeot i-Cockpit, με νέα γραφικά στον πίνακα οργάνων και μια κεντρική οθόνη 10 ιντσών, που διαθέτει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Peugeot i-Connect Advanced, με πλοήγηση TomTom, φωνητικές λειτουργίες και ενημερώσεις over-the-air.

Στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται το ενεργό cruise control με λειτουργία Stop&Go, το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης έως τα 140 χλμ./ώρα, το Night Vision που αναγνωρίζει ζώα και ανθρώπους τη νύχτα, το Blind Spot Monitoring και οι κάμερες 360 μοιρών που διευκολύνουν στους ελιγμούς.

Όσον αφορά τους κινητήρες δεν υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Το 508 συνεχίζει να διατίθεται με τον βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech 130 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi 130 ίππων. Αυτοί συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8 οκτώ σχέσεων. Τη γκάμα συμπληρώνουν οι Plug-in Hybrid εκδόσεις 180, 225 και 360 ίππων.

Η πιο ισχυρή έκδοση των 360 ίππων έχει τα διακριτικά Peugeot Sport Engineered, με τετρακίνηση, σπορ ανάρτηση που φέρνει το αυτοκίνητο πιο κοντά στην άσφαλτο, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και μεγάλα δισκόφρενα 380 χιλιοστών εμπρός.

Οι Plug-in Hybrid εκδόσεις συνδυάζονται επίσης με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων, έχοντας όπως και πριν μπαταρία 12,4 kWh (που συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!