Νέες τετράτροχες προσθήκες και VR Headset για το Gran Turismo 7

Τέσσερα νέα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων ένα μονοθέσιο της Honda, μια Citroen DS του ’70, μια 911 από την ίδια περίοδο καθώς και ένα headset εικονικής πραγματικότητας αποτελούν ένα μέρος από τις προσθήκες του δημοφιλούς παιχνιδιού

Νέες τετράτροχες προσθήκες και VR Headset για το Gran Turismo 7

Τέσσερα νέα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων ένα μονοθέσιο της Honda, μια Citroen DS του ’70, μια 911 από την ίδια περίοδο καθώς και ένα headset εικονικής πραγματικότητας αποτελούν ένα μέρος από τις προσθήκες του δημοφιλούς παιχνιδιού

Προσφάτως η νεότερη εκδοχή ενός από τα διασημότερα παιχνίδια αγώνων ταχύτητας και με τις περισσότερες ενεργές συμμετοχές από την αυτοκινητοβιομηχανία, υποδέχτηκε μια σειρά αναβαθμίσεων οι οποίες φιλοδοξούν αφενός να αυξήσουν την αδρεναλίνη των παικτών και αφετέρου τις επιλογές τους κατά τέσσερα αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, η αναβάθμιση δίνει πρόσβαση σε ένα νέο headset εικονικής πραγματικότητας μέσω του οποίου θα είναι προσβάσιμες όλες οι πίστες και τα διαφορετικά modes του παιχνιδιού με εξαίρεση την Split Screen για δύο παίκτες  -για όλους τους προφανείς λόγους.  Πριν αποδυθούν στους αγώνες οι παίκτες επίσης θα μπορούν με το headset εικονικής πραγματικότητας να έχουν πρόσβαση στο Garage, βλέποντας πλέον σε τρισδιάστατη αποτύπωση τα αυτοκίνητα πριν τα επιλέξουν.

Ένας ακόμα νεολογισμός της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας για το Gran Turismo 7 είναι ότι το headset συνοδεύεται από τεχνολογία ανίχνευσης των κινήσεων του ματιού, στοιχείο που συντείνει σε ακόμα περισσότερο ρεαλισμό μαζί με τον 3D ήχο ο οποίος επίσης υποστηρίζεται.

Πλην της παραπάνω τεχνολογικής προσθήκης, η εκτενέστατη γκάμα του Gran Turismo 7 υποδέχεται τέσσερα ακόμα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα πρόκειται για τo Honda RA272, το δεύτερο μονοθέσιο που εξέλιξε η ιαπωνική φίρμα για την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν έτει 1965. Αντιστοίχως ιστορικής σημασίας είναι η και η δεύτερη προσθήκη καθώς πρόκειται για την Citroen DS 21 Pallas, την πολυτελέστερη εκδοχή του βατράχου από την μακρινή πια δεκαετία του ’70 και πολύ πριν η DS αποτελέσει ξεχωριστή φίρμα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση της DS υπήρξε από τις ελάχιστες που διέθεταν διαιρούμενα κεντρικά φωτιστικά σώματα, έναντι των δύο που συνήθως εφοδίαζαν το γαλλικό μοντέλο που αποτέλεσε τομή στην ιστορία της Citroen.

Από τις προσθήκες δεν θα μπορούσε να λείπει και η αγαπημένη του παιχνιδιού 911, καθώς το γερμανικό sportscar συμμετέχει στο παιχνίδι με ουκ ολίγες παραλλαγές του. Αυτή την φορά πρόκειται για την 911 Carrera RS του 1973 η οποία μάλιστα προσφάτως γιόρτασε τα 50στά της γενέθλια με την συνδρομή των Walter Rorhrl και Timo Bernhard που ανέλαβαν να θυμίσουν επί το έργον την ιστορία του μοντέλου που στην εποχή του υπήρξε η κορυφαία έκδοση της 911. Φυσικά και στην ψηφιακή εκδοχή του Gran Turismo, οι σχεδιαστές έχουν σεβαστεί πλήρως τους χρωματισμούς και τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της αρχετυπικής 911, αν και σε ότι αφορά το πρώτο, υπάρχουν πολλαπλές επιλογές.

Η τέταρτη και τελευταία τετράτροχη προσθήκη αφορά το ειδικά σχεδιασμένο για  την περίσταση, Exeneo Vision Gran Turismo της Italdesign το οποίο μάλιστα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές καθώς, οι χρήστες θα μπορούν να το οδηγήσουν τόσο σε άσφαλτο όσο και στο off-road mode. To ψηφιακό δημιούργημα εφοδιάζεται με το συνδυασμό ενός V10 κινητήρα και δύο ηλεκτρικών μοτέρ με συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 1.237 ίππους.

Εκτός από τις προσθήκες το Gran Turismo διαθέτει και μια επιστροφή καθώς στις επιλογές επιστρέφει η πίστα Grand Valley σε δύο διαμορφώσεις. Στους νεολογισμούς συγκαταλέγεται και ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, εν είδει ψηφιακού ατζέντη το οποίο για περιορισμένο διάστημα θα αναλάβει να συλλέξει feedback από τους χρήστες προκειμένου να αποτελέσει πραγματικότητα στο επόμενο update του παιχνιδιού καθώς και μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα Drift όπου οι παίκτες θα μπορούν να τραβούν στιγμιότυπα από τα αυτοκίνητά τους εν δράσει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!