Η «ηλεκτρική» συνεργασία Uber και Hertz επεκτείνεται στην Ευρώπη

Η δραστηριοποίηση των Uber-Hertz στην Ευρώπη αναμένεται να προσθέσει 25.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο οδικό δίκτυο της γηραιάς ηπείρου

Η «ηλεκτρική» συνεργασία Uber και Hertz επεκτείνεται στην Ευρώπη

Η δραστηριοποίηση των Uber-Hertz στην Ευρώπη αναμένεται να προσθέσει 25.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο οδικό δίκτυο της γηραιάς ηπείρου

Οι Hertz και Uber αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στις ΗΠΑ, και στην Ευρώπη κάτι που θα μεταφραστεί στην κυκλοφορία 25.000 ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα «ενοικιαστούν» από την Hertz στην Uber και στους οδηγούς της στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ορίζοντα το 2025.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ όπου η συγκεκριμένη συνεργασία βρίσκεται εν ισχύ, πάνω από 50.000 οδηγοί Uber έχουν ενοικιάσει αυτοκίνητα, κυρίως Tesla μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Σε ό,τι αφορά την νέα ευρωπαϊκή πτυχή της συνεργασίας, θα ξεκινήσει από την πόλη του Λονδίνου με την προοπτική η Hertz να διαθέσει έως και 10.000 ηλεκτρικά οχήματα για τις ανάγκες του στόλου της Uber. Θα ακολουθήσουν οι πόλεις του Παρισιού και του Άμστερνταμ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις συστάσεις της Uber, ο ευρωπαϊκός στόλος που θα προκύψει από την Hertz θα περιλαμβάνει κυρίως Tesla Model 3 και Polestar 2 και θα προσφέρεται ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τους άλλους συνεργάτες της Uber, όπως σημειώνεται από την Hertz.

Στις ΗΠΑ, οι τιμές ενοικίασης μοντέλων Tesla από οδηγούς Uber ξεκινούν από τα 334 δολάρια σε εβδομαδιαία βάση συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για ασφάλιση και συντήρηση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των δύο εταιρειών ο στόλος των 50.000 ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία έχουν εκτελέσει πάνω από 24 εκατομμύρια διαδρομές και έχουν διανύσει πάνω 420 εκατομμύρια χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό αντίστοιχο project, να σημειωθεί ότι ο στόλος της Uber στο Λονδίνο περιλαμβάνει πάνω 7.000 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία διανύουν το 15% των αποστάσεων που αναλαμβάνει η υπηρεσία μετακινήσεων καθημερινά.

«Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Hertz στην Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά τους στόχους μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων, αναμορφώνοντας τις μετακινήσεις και βοηθώντας παράλληλα τους οδηγούς να μειώσουν τα έξοδα συντήρησης. Στόχος μας είναι να περάσουμε σε αμιγή ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη με ορίζοντα το 2030», δήλωσε σχετικά με το νέο άνοιγμα της Uber, o επικεφαλής της εταιρείας, Dara Khosrowashahi.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της Hertz, Stephen Scherr, σχολίασε σχετικά ότι «η διάθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε οδηγούς υπηρεσιών μετακίνησης δεν θα συμβάλει μόνο στην μείωση των εκπομπών ρύπων στις ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και να δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Η Hertz επενδύει στη δημιουργία του μεγαλύτερου στόλου ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως και η συνεργασία μας με την Uber θα διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!