Alonso: “Ο Russell μας εκπλήσσει σε κάθε τριήμερο”

Τα λόγια του δις πρωταθλητή της Formula 1 για το νεαρό Βρετανό έχουν μεγάλη βαρύτητα

Alonso: “Ο Russell μας εκπλήσσει σε κάθε τριήμερο”

Τα λόγια του δις πρωταθλητή της Formula 1 για το νεαρό Βρετανό έχουν μεγάλη βαρύτητα

Οι George Russell και Fernando Alonso αντάλλαξαν κράνη μετά τον αγώνα του Μονακό, με τον πολύπειρο Ισπανό να πλέκει το εγκώμιο του Βρετανού οδηγού, σημειώνοντας μάλιστα επάνω στο κράνος του, πως είναι ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Russell φυσικά απάντησε στο επόμενο Grand Prix, εκείνο του Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας πως ο Alonso είναι ένας θρύλος του αθλήματος.

“Πραγματικά, με έχει εντυπωσιάσει. Από πέρυσι είχα τονίσει το πόσο εντυπωσιακός οδηγός είναι. Το πακέτο της Williams δεν είναι και τόσο ανταγωνιστικό αλλά εκείνος κάθε Σαββατοκύριακο είχε να δείξει κάτι ξεχωριστό”, σχολίασε ο δις πρωταθλητής της Formula 1.

Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Alonso βρέθηκε σε παρόμοια -όχι και τόσο ανταγωνιστική κατάσταση- στην αρχή της καριέρας του, στην ομάδα της Minardi εν έτει 2001, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην ομάδα της Renault με την οποία κατέκτησε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Russell βέβαια βρέθηκε πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη την περσινή σεζόν, οδηγώντας για την Mercedes στον αγώνα του Sakhir. O Alonso σχολιάζει σχετικά: “Με αυτήν την ευκαιρία που είχε μέσω της Mercedes, έδειξε σε όλους τι μπορεί να κάνει ένας οδηγός με το δικό του ταλέντο, όταν βρίσκεται σε μονοθέσιο που κερδίζει. Σχεδόν πήρε την πρώτη του νίκη, καταφέρνοντας έτσι να δείξει σε όλους το πόσο καλός είναι”.

Το όνομα του Βρετανού αναμένεται να είναι από τα πιο καυτά στο μεταγραφικό παζάρι της Formula 1, ενώ μάλιστα θεωρείται φαβορί για να καλύψει οποιαδήποτε κενή θέση προκύψει στην ομάδα της Mercedes. Θα βοηθήσουν άραγε σε αυτό, οι έπαινοι του Alonso;

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!