Nέα Skoda Superb και Kodiaq το 2023

Έγγραφο της Skoda σχετικά με τις πωλήσεις της για το 2022 επιβεβαιώνει την πρεμιέρα των νέων Superb και Kodiaq μέσα στο 2023

Nέα Skoda Superb και Kodiaq το 2023

Έγγραφο της Skoda σχετικά με τις πωλήσεις της για το 2022 επιβεβαιώνει την πρεμιέρα των νέων Superb και Kodiaq μέσα στο 2023

Η τσεχική φίρμα αποκάλυψε τις πολυσυλλεκτικές, από προϊοντικής άποψης, προθέσεις της για την χρονιά που διανύουμε με κυρίαρχες τις νέες γενιές των Superb και Kodiaq που θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους το 2023 το οποίο θα βρει επίσης ανανεωμένα τα Scala και Kamiq. Παράλληλα με τα παραπάνω η Skoda θα συνεχίσει την εξέλιξη «άλλων projects» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δελτίο τύπου που αφορά τις πωλήσεις του 2022 και τα οποία, προφανώς συνδέονται με την ηλεκτροκίνηση και την εξέλιξη-προσθήκη τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων στην γκάμα της με ορίζοντα το 2026.

Σε ό,τι αφορά την νέα γενιά του Superb, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες θα εξακολουθεί να προσφέρεται σε τετράθυρη-liftback και πρακτική SW έκδοση με αφετηρία μια εξελιγμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MQB. Την ίδια αφετηρία θα αξιοποιήσει και το VW Passat το οποίο επίσης θα ανανεωθεί σύντομα αν και το γερμανικό μοντέλο αναμένεται να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε SW έκδοση. Να σημειωθεί ότι αμφότερα τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στις ίδιες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Skoda στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Αντιστοίχως το νέο Kodiaq αναμένεται να «συμπέσει» τεχνολογικά με το VW Tiguan το οποίο επίσης βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αμφότερα τα μοντέλα θα εξακολουθήσουν να εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και diesel οι οποίοι θα αποτελούν και την τελευταία γενιά που θα εξελίξει ο όμιλος VW, αν και αναμένεται να εντάξουν εμφατικά στις επιλογές του ήπια υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία ενώ και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να υιοθετήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος.

Αναφορικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πωλήσεων για το 2022, αν και τα μεγέθη εμφανίζονται μειωμένα κατά 16,7% σε σχέση με πέρυσι, ευοίωνη για την Skoda θα μπορούσε να θεωρηθεί η θετική πορεία του ηλεκτρικού Enyaq του οποίου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι στις 53.700 μονάδες. Δημοφιλέστερο μοντέλο της τσεχικής φίρμας παρέμεινε η Octavia με 878.200 μονάδες, μέγεθος μειωμένο κατά 29,7% σε σχέση με πέρυσι και δεύτερο το Kamiq με 96.300 μονάδες αλλά με μικρή διαφορά από το Kodiaq (94.500 μονάδες).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!