Έρχεται καινούργιο AC Cobra GT το 2023

H AC Cars θα παρουσιάσει την καινούργια χρονιά μία νέα ερμηνεία του θρυλικού Cobra, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα αποδίδει 663 ίππους.

Έρχεται καινούργιο AC Cobra GT το 2023

H AC Cars θα παρουσιάσει την καινούργια χρονιά μία νέα ερμηνεία του θρυλικού Cobra, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα αποδίδει 663 ίππους.

Η AC Cars, ο παλαιότερος ενεργός κατασκευαστής οχημάτων στη M. Βρετανία, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες και εικόνες του καινούργιου σπορ αυτοκινήτου της, του roadster AC Cobra GT, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την άνοιξη του 2023.

Κληρονομώντας ένα προφίλ που δικαίως θεωρείται θρυλικό, αλλά φέρνοντας μια επανάσταση στη σχεδίαση του 61 ετών μοντέλου, το νέο AC Cobra GT είναι το αποτέλεσμα τριών ετών εντατικής επένδυσης και εξέλιξης. Με σκοπό την παραγωγή της πιο προηγμένης Cobra όλων των εποχών, η AC Cars έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το αποκλειστικό νέο σπορ αυτοκίνητο στο Λονδίνο το 2023, καθώς η μάρκα ετοιμάζεται να γιορτάσει το 122ο έτος της.

Σχεδιασμένο ως ένα πραγματικό grand tourer, το roadster AC Cobra GT θα προσφέρει ένα νέο επίπεδο φινέτσας. Σε συνεργασία με κορυφαίους προμηθευτές του κλάδου για το σχεδιασμό και την ανάπτυξή του, η κατασκευή του νέου αυτοκινήτου προαναγγέλλει την επιστροφή της ευρωπαϊκής παραγωγής οχημάτων της εταιρείας.

Το νέο roadster συνδυάζει τεχνολογία αιχμής σε υλικά και κατασκευή για την παραγωγή σπορ αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής, που θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τα γούστα των πελατών. Με μια σειρά επιλογών εμπνευσμένων από την κληρονομιά της μάρκας, καθώς και μια υπηρεσία κατά παραγγελία, που δημιουργεί μοναδικά οχήματα, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να προσαρμώσει την Cobra του στα προσωπικά του γούστα.

Με ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα από αλουμίνιο, που εξελίχθηκε ειδικά για το νέο roadster από τους συνεργάτες της AC Cars, Icona Design Group και Cecomp Spa στην Ιταλία, το διθέσιο αυτοκίνητο θα προσφέρει τις επιδόσεις, τον χειρισμό και τον ήχο για τα οποία είναι διάσημο το όνομα Cobra. Με έναν V8 κινητήρα που αποδίδει έως και 663 ίππους και 780 Nm ροπής, και με την επιλογή ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου 10 ταχυτήτων σε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει κάτω από 1.500 κιλά, η επιτάχυνση θα είναι θεαματική, με ένα σπριντ 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί σε περίπου 3,6 δευτερόλεπτα.

Η εξέλιξη μιας εντελώς νέας και εξαιρετικά προηγμένης αρχιτεκτονικής, καθώς και η χειροποίητη διαδικασία κατασκευής, σημαίνει ότι το roadster AC Cobra GT θα θέσει ένα σημείο αναφοράς στη λεπτομέρεια παραγωγής και την ποιότητα κατασκευής. Με μεταξόνιο 2.570 χιλιοστών, το νέο AC Cobra GT roadster είναι το μεγαλύτερο AC Cobra μέχρι σήμερα, αλλά, χάρη στην εξαιρετική στρεπτική ακαμψία, συνδυάζει τη φινέτσα με συμπεριφορά που είναι προσανατολισμένη στις επιδόσεις. Tα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, εξελιγμένο σύστημα infotainment και την επιλογή μιας αφαιρούμενης σκληρής οροφής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!