Με ισχύ 507 ίππων η Ford Mustang Dark Horse

Το αμερικανικό muscle car αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητα της έβδομης γενιάς του, και εν προκειμένω την -επιπλέον- ισχύ των διαφορετικών εκδόσεών του.

Με ισχύ 507 ίππων η Ford Mustang Dark Horse

Το αμερικανικό muscle car αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητα της έβδομης γενιάς του, και εν προκειμένω την -επιπλέον- ισχύ των διαφορετικών εκδόσεών του.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα συμπληρώνει το παζλ για την νέα έβδομη κατά σειρά γενιά της εμβληματικής Mustang αποκαλύπτοντας, ορισμένα στοιχεία για την ιπποδύναμη της έκδοσης Dark Horse, της GT αλλά και της βασικής με τον turbo κινητήρα των 2,3 λίτρων.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία στην περίπτωση της κορυφαίας έκδοσης, Dark Horse o V8 κινητήρας Coyote V8 ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του θα προσφέρει 507 ίππους και 567 Nm. Στην περίπτωση της μεσαίας έκδοσης GT σε συνδυασμό με το σύστημα ενεργής εξάτμισης Active Valve, η ισχύς θα ανέλθει σε 493 ίππους ενώ οι εκδόσεις που εφοδιάζονται με τον Ecoboost κινητήρα των 2,3 λίτρων θα εξασφαλίζουν 320 ίππους και 476 Nm ροπής.

Αν και σε ό,τι αφορά την κορυφαία έκδοση, κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει ισχυρότερες Mustang ο Coyote V8 με χωρητικότητα 5,0 λίτρων αποτελεί διαχρονικά τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα που έχει προσφέρει ποτέ η Ford. Σύμφωνα με τις συστάσεις η τέταρτη γενιά του επίμαχου κινητήρα επωφελείται από σφυρήλατες μπιέλες, έναν ανασχεδιασμένο στροφαλοφόρο άξονα ο οποίος υπόσχεται ιδανικό «ζύγισμα» καθώς και ενισχυμένους εκκεντροφόρους. Επιπλέον της γενναιόδωρης ισχύος, η Mustang Dark Horse αυξάνει και το όριο στροφών της στις 7.500 σ.α.λ.

Ο ίδιος κινητήρας εφοδιάζει και την έκδοση GT ο οποίος χωρίς την ενεργή εξάτμιση αποδίδει 486 ίππους και 567 Nm, μεγέθη που με την συνδρομή του συστήματος Active Valve στο σύστημα εξαγωγής αυξάνονται σε 493 ίππους και 563 Nm ροπής.

Σε ό,τι αφορά την βασική έκδοση με τον EcoBoost κινητήρα των 2,3 λίτρων, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ford, παρά την γνώριμη συνεκδοχή, πρόκειται για ένα εντελώς καινούριο σύνολο το οποίο επωφελείται διαφορετικής διαμέτρου κυλίνδρους και κύκλο, νέο σύστημα ψεκασμού και μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που υπόσχονται εκτός από την επιπλέον ισχύ και περισσότερη οικονομία. Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη έκδοση της Mustang με απόδοση 320 ίππων αποτελεί επίσης την διαχρονικά ισχυρότερη που έχει προσφέρει η Ford ως «σημείο εισόδου» στην γκάμα της Mustang.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!