Στις καλένδες ένα νέο supercar δια χειρός Porsche

O επικεφαλής της Porsche αποκλείει την εξέλιξη ενός supercar στο άμεσο μέλλον επικαλούμενος λόγους που συνδέονται με την τεχνολογική καινοτομία που οφείλει να εκπροσωπεί μια αντίστοιχη πρόταση.

Στις καλένδες ένα νέο supercar δια χειρός Porsche

O επικεφαλής της Porsche αποκλείει την εξέλιξη ενός supercar στο άμεσο μέλλον επικαλούμενος λόγους που συνδέονται με την τεχνολογική καινοτομία που οφείλει να εκπροσωπεί μια αντίστοιχη πρόταση.

Παρά το «αθλητικό» status της, η Porsche δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατηγορία αυτοκινήτων που βρίσκονται στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας, έχοντας λανσάρει μέχρι στιγμής μόλις τρία τετράτροχα του συγκεκριμένου είδους στην μακρόχρονη ιστορία της. Ο λόγος φυσικά για τις 959, Carrera GT και την σχετικά πρόσφατη 918 Spyder.

Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να συμπεριλάβει στην συγκεκριμένη shortlist και την εξαιρετικά σπάνια 911 GT1 Strasseversion. Ακόμα και έτσι όμως, η παρουσία της γερμανικής φίρμας στην κατηγορία των hypercars/supercars είναι εξαιρετικά «αραιή» και όπως δήλωσε προσφάτως ο επικεφαλής της, Oliver Blume, το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και εφεξής καθώς η εξέλιξη ενός supercar στο άμεσο μέλλον δεν συγκαταλέγεται στα σχέδια της Porsche.

«Τα hypercar υπήρξαν ανέκαθεν μέρος της στρατηγικής της Porsche,  ωστόσο θα εξελίξουμε ένα νέο όταν οι συγκυρίες είναι σωστές», ανέφερε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος ενός hypercar δια χειρός Porsche πρέπει να είναι συνυφασμένο με την καινοτομία».

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει επίσης ο Ο.Blume «τα hypercar θα διαδραματίζουν πάντα ένα ξεχωριστό ρόλο και στο μέλλον της Porsche, ωστόσο προς το παρόν κάτι αντίστοιχο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί». Αυτό, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του στελέχους της γερμανικής φίρμας, σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια αντίστοιχη πρόταση από την Porsche πριν το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Εξάλλου, η ηλεκτρική μετάβαση προέχει για τη γερμανική φίρμα που προς το παρόν εξελίσσει πάση δυνάμει την ηλεκτροκίνητη έκδοση της Macan η οποία έχει ήδη καθυστερήσει και έχει μετατεθεί για το 2024 για λόγους που συνδέονται με την ανάπτυξη λογισμικού. Η ηλεκτρική συνέχεια θα δοθεί με τις ηλεκτρικές παραλλαγές των Boxster και Cayman οι οποίες βρίσκονται υπό εξέλιξη και αναμένονται το 2025 ενώ η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει επίσης ένα αντίστοιχης τεχνολογίας, μεγαλύτερο από την Cayenne SUV. Την μελλοντική ηλεκτρική γκάμα θα συμπληρώσουν φυσικά η δεύτερη γενιά της Taycan και ενδεχομένως ένα μεγαλύτερο τετράθυρο coupe στα πρότυπα της Panamera.

Aυτό που επίσης μένει να διευκρινιστεί σε σχέση με ένα μελλοντικό hypercar δια χειρός Porsche είναι αν η τότε χρονική συγκυρία υπαγορεύσει ένα plug-in υβριδικό σύνολο με επίκεντρο ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 ή εξακύλινδρο ή αν η γερμανική φίρμα θα προκρίνει μια αμιγώς ηλεκτρική κατασκευή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!