Η Ford επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει η παραγωγή του Fiesta

Ένα νέο ηλεκτρικό crossover θα πάρει τη θέση του Fiesta, του οποίου η παραγωγή θα σταματήσει το Ιούνιο του 2023, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ford.

Η Ford επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει η παραγωγή του Fiesta

Ένα νέο ηλεκτρικό crossover θα πάρει τη θέση του Fiesta, του οποίου η παραγωγή θα σταματήσει το Ιούνιο του 2023, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ford.

Δυστυχώς το Ford Fiesta, το ευχάριστο με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα supermini θα σταματήσει να διατίθεται από τον Ιούνιο του 2023. Η Ford επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των συνεργατών μας στο Auto Express, που ανέφερε πρόσφατα το γεγονός.

Σε επίσημη ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης Martin Sander δήλωσε: «Στη Ford Ευρώπης επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των επιβατικών αυτοκινήτων μας, με μεγάλο στόχο να έχουμε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, αλλά και συνολικά όσον αφορά τη γκάμα μας μέχρι το 2035. Έτσι, τον Απρίλιο του 2023 θα διακόψουμε την παραγωγή των S-Max και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας και επίσης την παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 20230».

«Θα παρουσιάσουμε τρία νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2024. Σχεδιάζουμε να πουλήσουμε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο Κέντρο Ηλεκτροκίνησης της Κολωνίας θα φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε χρονικό διάστημα έξι ετών».

Η μετάβαση προς μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα τρέχει με γοργούς ρυθμούς και μέσα στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και το Puma, το οποίο μέχρι το τέλος του 2024 θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Αυτό είναι το ένα από τα τρία ηλεκτρικά επιβατικά μοντέλα που ανακοίνωσε η Ford, μαζί με δύο νέα SUV, ένα με πιο πρακτικό χαρακτήρα και ένα πιο σπορ crossover. Αμφότερα θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Είναι κατανοητό ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό Puma θα έχει στοιχεία από τα αδελφά ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα, όπως το Transit Courier και Tourneo Courier, έχοντας ως στόχο να κρατηθεί η τιμή του χαμηλά. Το ηλεκτρικό Puma θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Craiova στη Ρουμανία. Ωστόσο, αν και το Puma με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Fiesta δεν υπάρχουν σχέδια για μια ηλεκτρική έκδοση του Fiesta, που θα βασίζεται στη νέα πιο προσιτή πλατφόρμα.

Ακολουθεί το αποχαιρετιστήριο video που ετοίμασε η Ford για το Fiesta.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!