Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει το Ford Fiesta

Το τελευταίο κεφάλαιο του οδηγοκεντρικού Ford Fiesta, φαίνεται να γράφεται μέσα στο 2023 μετά από 46 χρόνια ζωής.

Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει το Ford Fiesta

Το τελευταίο κεφάλαιο του οδηγοκεντρικού Ford Fiesta, φαίνεται να γράφεται μέσα στο 2023 μετά από 46 χρόνια ζωής.

Το τέλος μιας εποχής που γράφτηκε με χρυσά γράμματα φαίνεται ότι έρχεται για το πολυαγαπημένο και οδηγοκεντρικό Ford Fiesta. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των συνεργατών μας στο Auto Express, το supermini που αγαπήθηκε από τους φίλους της οδήγησης διάγει τους τελευταίους μήνες της ζωής του, αφού στα μέσα του 2023 προγραμματίζεται το τέλος της κυκλοφορίας του.

Φυσικά, μένει να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία με σήμα το μπλε οβάλ. Όπως έγραψαν οι Βρετανοί, η Ford αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο διακοπής της παραγωγής του Fiesta. Η δήλωσή τους ήταν: «Επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας να προχωρήσουμε πλήρως στην ηλεκτροκίνηση και ως εκ τούτου επανεξετάζουμε το χαρτοφυλάκιο οχημάτων μας σύμφωνα με την επιχειρηματική μας στρατηγική. Δεν σχολιάζουμε εικασίες και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες τους επόμενους μήνες».

Το Fiesta κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας στη Γερμανία, εκεί όπου η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητο βασισμένα στην πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen. Να αναφέρουμε ότι το Puma πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το Fiesta και θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση μέσα στο 2024. Θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Craiova στη Ρουμανία, μαζί με τις εκδόσεις που θα έχουν θερμικό κινητήρα.

Η Ford έχει ήδη απλοποιήσει τη γκάμα του Fiesta αφαιρώντας την 3θυρη έκδοση, όπως εξάλλου έχουν κάνει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, βλέποντας την πτώση των πωλήσεων μοντέλων με λιγότερη πρακτικότητα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!