Πρόγραμμα «Alfa Romeo Classiche»: Βουτιά στην ιστορία

Με μια σειρά αποκλειστικών υπηρεσιών και προνομίων για τα κλασικά αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας, το πρόγραμμα «Alfa Romeo Classiche» που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Heritage της Stellantis ξεκινά την πορεία του με αφετηρία το 39ο Auto e Moto d’Epoca.

Πρόγραμμα «Alfa Romeo Classiche»: Βουτιά στην ιστορία

Με μια σειρά αποκλειστικών υπηρεσιών και προνομίων για τα κλασικά αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας, το πρόγραμμα «Alfa Romeo Classiche» που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Heritage της Stellantis ξεκινά την πορεία του με αφετηρία το 39ο Auto e Moto d’Epoca.

Το «Auto e Moto d’Epoca», αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις για το χώρο των κλασικών οχημάτων στην Ευρώπη. Στη φετινή, 39η διοργάνωση, η Alfa Romeo παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα «Alfa Romeo Classiche», ένα σύνολο υπηρεσιών και προνομίων ειδικά σχεδιασμένων ώστε να προστατευθεί η ιστορική κληρονομιά της μάρκας.

Για πρώτη φορά η ηγετική ομάδα της μάρκας έχει προσωπική εμπλοκή στη διαδικασία και είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιτροπή πιστοποίησης προεδρεύουν ο CEO της μάρκας και o επικεφαλής του τμήματος Heritage. Η διαδικασία υποστηρίζεται στενά και από το Μουσείο της Alfa Romeo, εκεί που βρίσκονται όλα τα τεχνικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των οχημάτων.

Το πρόγραμμα Alfa Romeo Classiche περιλαμβάνει τα πιστοποιητικά προέλευσης «Certificate of Origin» και αυθεντικότητας «Certificate of Authenticity». Η ηγετική ομάδα της μάρκας, σε συνεργασία με ομάδα ειδικών, αξιολογούν τα υποψήφια οχήματα ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορούν να λάβουν αυτές τις πιστοποιήσεις.

«Certificate of Origin» (πιστοποιητικό προέλευσης): Η Alfa Romeo δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει κανείς την ιστορία του κλασικού του αυτοκινήτου μέσω του αριθμού πλαισίου. Η υπηρεσία προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση σύμφωνα με τα αρχεία που διατηρεί το εργοστάσιο και αντιπαραβολή αυτών σε σχέση με τα χαρακτηριστικά (μηχανικά μέρη, αμάξωμα, διάκοσμος, κτλ.) του αυτοκινήτου.

«Certificate of Authenticity» (πιστοποιητικό αυθεντικότητας): Μετά από τη λεπτομερή ανάλυση του κλασικού αυτοκινήτου, και έχοντας συμβουλευθεί τα σχετικά τεχνικά αρχεία της Alfa Romeo, η έκδοση του πιστοποιητικού τονίζει την αξία του οχήματος. Η ανάλυση όλων των δεδομένων πραγματοποιείται από μια έμπειρη και εξιδεικευμένη ομάδα, η οποία αξιολογεί τα μηχανικά μέρη. Η εξέταση μπορεί να γίνει στους χώρους του Officine Classiche στο Mirafiori ή απ’ ευθείας στο χώρο του πελάτη.

«Restoration service» (υπηρεσίες ανακατασκευής): Η ίδια ομάδα ειδικών που φροντίζει τη συλλογή ιστορικών οχημάτων της Stellantis, φροντίζει και τα οχήματα ιδιωτών, με τις υπηρεσίες να περιλαμβάνουν από απλές συντηρήσεις έως και εκτεταμένες ανακατασκευές. Οι εργασίες αφορούν τη φροντίδα του αμαξώματος, των μηχανικών μερών και του εσωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες υπηρεσίες και τα προνόμια του προγράμματος «Alfa Romeo Classiche» θα είναι διαθέσιμες μέσω του νέου τμήματος της επίσημης ιστοσελίδας της μάρκας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!